9 sfaturi inedite care o să vă ajute să economisiți timpul petrecut în bucătărie…

Prepararea bucatelor vă dă bătăi de cap? Folosiți câteva trucuri simple recomandate de bucătarul șef și veți pregăti bucate gustoase mult mai ușor. Mai jos vă prezentăm 9 sfaturi culinare, care o să vă ajute să economisiți timpul petrecut în bucătărie, să intensificați gustul bucatelor și să mențineți culoarea apetisantă a legumelor.

1. Dacă conopida fiartă capătă o culoare gri inapetisantă, atunci adăugați la fierbere o cantitate mică de lapte și sare și conopida va rămâne albă.

2. Sarea intensifică gustul produselor de patiserie dulci, terciurilor cu lapte și chiar cafelei. Este suficient o priză de sare, ca să schimbați gustul total.

3. Înlocuiți gheața cu bobițe de struguri congelate pentru răcirea băuturilor alcoolice și a cocktail-urilor. Topindu-se treptat, aceste fructe vor lăsa o aromă inegalabilă și un gust plăcut.

4. Hrișca sau orezul vor deveni sfărâmicioase, dacă veți îndepărta excesul de umezeală din cratiță. După prepararea terciului, acoperiți vasul cu un prosop, apoi cu capac, lăsați să stea timp de 10-15 minute.

5. Ca să obțineți mai mult suc din lămâie sau lime, încălziți mai întâi fructul cu apă fierbinte sau țineți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde la putere medie.

6. Puteți prepara un tort delicios și fără rețetă, dacă veți prepara blaturile în acest mod: luați cantități egale de făină și zahăr, iar greutatea untului să fie egală cu cea a ouălor. Cu un pic de imaginație și un cântar de bucătărie veți reuși.

7. Ciorba va fi mai gustoasă, iar legumele nu-și vor pierde culoarea, dacă la sfârșitul prăjirii veți presăra în tigaie o priză de zahăr și veți turna câteva picături de oțet.

8. Puneți câte o frunză de amarant în fiecare borcan cu castraveți pentru iarnă și veți obține castraveciori deosebit de crocanți și aromați.

9. De obicei, la încălzire untul își schimbă culoarea. Ca să evitați acest lucru, trebuie să ungeți tigaia în prealabil cu ulei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!