Cum să congelezi căpșunele ca să păstrezi toate vitaminele?! Cea mai bună metodă!

Căpșunele reprezintă unul din cele mai preferate delicii de vară. Acestea se bucură de o popularitate enormă, fiind folosite la prepararea dulceții, compotului, gemului sau a oricărui desert. Căpșunele sunt fructele cu cele mai mic conținut de calorii și carbohidrați. Acestea stimulează imunitatea, contribuie la menținerea acuității vizuale, reduc riscul apariției cancerului, previn apariția ridurilor, reglează tensiunea și au un efect anti-inflamator. Vă prezentăm mai jos cel mai bun mod de congelare a acestor fructe miraculoase. Doar câțiva pași simpli pentru un rezultat excelent. Veți avea șansa să vă bucurați de cele mai delicioase căpșuni în plină iarnă. La fel, prăjiturile de casă vor fi deosebit de apetisante.

Cum să congelați corect căpșunele:

1. Spălați bine fructele. Este important să spălați căpșunele în porții mici și să nu le țineți prea mult timp în apă. Acestea au proprietatea de a o absoarbe.

2. Așezați-le pe un prosop de hârtie și lăsați-le să se usuce timp de 20 de minute.

3. Îndepărtați codițele și tăiați fiecare căpșun în jumătate.

4. Așezați o pungă curată și uscată într-o caserolă de plastic. Aranjați un strat de căpșuni, cu partea tăiată orientată în sus. Presărați cu zahăr și așezați încă un strat de căpșuni (cu partea tăiată orientată în jos). Acoperiți căpșunele cu zahăr. Datorită zahărului, căpșunele își păstrează culoarea și aroma.

5. Legați punga și dați căpșunele la congelator. Peste câteva zile, puteți îndepărta caserola de plastic și păstra doar punga cu fructe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!