Aflați care este ingredientul secret, datorită căruia chiar și cea mai tare carne devine fragedă și suculentă!

Fiecare gospodină are rețeta sa proprie de pregătire a cărnii. Însă, uneori carnea procurată se dovedește a fi prea tare. Dacă doriți să salvați situația, neapărat veți avea nevoie de o marinadă specială. Uimitor, dar cu ajutorul celor mai simple produse, ce sunt prezente în orice bucătărie, fără efort veți putea pregăti o marinadă delicioasă, numai bună pentru a oferi cărnii o textură moale, plăcută și suculentă. Iată care sunt cele 9 ingrediente, cu ajutorul cărora carnea va deveni moale și fragedă. Alegeți ingredientul preferat și bucurați-vă de un fel de mâncare delicios, pe placul tuturor.

1. Ceapa

Ceapa sau sucul de ceapă nu lipsește practic din nici un fel de mâncare cu carne. Doar tăiați ceapa jumătăți de rondele, tocați-o mărunt, dați-o prin răzătoare sau chiar prin mașina de tocat carne. Amestecați ceapa cu carnea tăiată bucăți (în proporție de 1:1) și puneți o greutate deasupra. Lăsați-o să se marineze timp de câteva ore.

2. Muștarul

Muștarul se combină perfect cu carnea. Acesta nu doar face carnea mai moale, dar îi și oferă o notă ușor picantă. Ungeți bucata de carne (întreagă sau tăiată porții mai mici) cu muștar și lăsați-o pentru 20-30 de minute. Cel mai bine e să prăjiți carnea sau să o dați la cuptor.

3. Băuturile alcoolice (vinul sec, berea sau votca)

Dacă dispuneți de suficient timp pentru a lăsa carnea să se marineze, cel mai bine e să folosiți vinul sec (alb sau roșu). Dacă deja pregătiți o friptură sau un gulaș, turnați 50 ml de votcă direct în ceaunul cu carne. Dacă ați ales să înăbușiți o bucată întreagă de carne (porc sau vită), cel mai bine e să folosiți berea și nu apă. În timpul prelucrării termice, alcoolul se evaporă complet.

4. Sucul de lămâie, rodie sau ananas 

Pentru pregătirea marinadei puteți folosi orice suc după gust, fie acesta de lămâie, rodie sau ananas. Cel mai important este să nu țineți carnea în suc prea mult timp, de altfel acesta poate deveni tare, gumată și greu de mestecat.

5. Saramura

Puteți folosi atât saramură de la castraveți, cât și de la varză. Aceasta va oferi cărnii o notă picantă. Nu va fi nevoie să folosiți sare în timpul pregătirii.

6. Apă carbogazoasă

Apa carbogazoasă este cel mai des folosită de către bucătarii profesioniști. Cel mai bine e să folosiți apă carbogazoasă naturală.

7. Amidonul

Dizolvați amidonul de cartofi în apă, apoi înmuiați în aceasta carnea. Astfel, carnea va fi fragedă și suculentă, cu o crustă rumenă și foarte apetisantă.

8. Chefirul

Amestecați chefirul cu ierburile aromate și condimentele preferate. Turnați amestecul obținut în vasul cu carne și dați-l la frigider pentru câteva ore.

9. Sosul de soia

Carnea marinată timp de 1-1.5 ore în sos de soia capătă o culoare mai închisă, o notă ușor picantă și devine foarte moale.

Notă: Este foarte important să nu sărați niciodată carnea din timp. Sarea va face carnea uscată încă înainte ca aceasta să fie preparată.

Urmăriți modul de preparare a unui fel de mâncare cu carne deosebit de delicios în materialul video de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!