Aflați care sunt top 14 cele mai delicioase sosuri de iaurt! Un deliciu de casă natural și sănătos, gata în doar 10-15 minute!

Specialiștii în nutriție afirmă faptul că iaurtul natural este cel mai bun ingredient pentru un sos delicios și sănătos. Iaurtul natural este un produs extrem de benefic pentru sănătate, nelipsind din meniul persoanelor ce urmează un regim alimentar sănătos. Sosul pe baza iaurtului are o textură plăcută, fină și ușoară. Acesta se combină perfect cu atât cu legumele, cât și cu orice tip de carne sau pește. Renunțați la sosurile din comerț, în favoarea unui deliciu de casă natural. Vă prezentăm mai jos o selecție impresionantă de cele mai delicioase sosuri pe bază de iaurt natural, pentru prepararea cărora veți avea nevoie de cel mult 10-15 minute.

Top 14 sosuri ușoare pe bază de iaurt:

Ingredientul de bază – 200 g (sau 1 pahar) de iaurt. Este important să dați sosul pregătit pentru câteva ore la frigider. Astfel, acesta va căpăta un gust intens și aromă irezistibilă.

1. Sos de usturoi – amestecați iaurtul cu 2 căței de usturoi presat, verdeața tocată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) și o priză de sare.

2. Sos Oriental – amestecați iaurtul cu 0.5 linguriță de chimion (sau zira), 1 priză de sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce.

3. Sos Bearnaise – amestecați iaurtul cu 1 linguriță de tarhon tocat, pătrunjel și 0.5 linguriță de muștar. Potriviți cu sare din țelină și amestecați.

4. Sos Tartar – amestecați iaurtul cu 2 lingurițe de cornișoni tocați (sau castraveți marinați), 0.5 lingură de muștar și 1 linguriță de pătrunjel tocat. Potriviți cu sare.

5. Sos American – amestecați iaurtul cu 1 lingură pastă de roșii, 1 linguriță de cornișoni tocați (sau castraveți marinați), 1 priză de sare și 1 priză de zahăr.

6. Sos Curry – amestecați iaurtul cu 1 măr ras și curry după gust.

7. Sos Curry Indian – amestecați iaurtul cu 0.5 linguriță de turmeric, 0.5 linguriță de ghimbir măcinat, 0.5 linguriță de chimion (sau zira), 0.5 linguriță de coriandru măcinat, 1 priză de scorțișoară și 1 priză de piper măcinat.

8. Sos de usturoi cu mentă – amestecați iaurtul cu 1.5 lingurițe de cornișoni tocați (sau castraveți marinați). Adăugați 1-2 căței de usturoi tocat, 1/4 linguriță boia de ardei, 1 priză de piper negru măcinat, 1 priză de sare și 1.5 linguriță de mentă uscată. Amestecați bine.

9. Sos picant – amestecați iaurtul cu 0.5 lingură de muștar, 0.5 linguriță de piper negru măcinat, 5 boabe de piper negru (pisate) și 1 priză amestec de piper.

10. Sos de mărar – amestecați iaurtul cu 1 lingură de mărar tocat, 0.5 lingură de muștar și 1 priză de sare.

11. Sos cu suc de lămâie – amestecați iaurtul cu 2 linguri suc de lămâie și sos chilli (după gust). Acest sos este perfect pentru carnea de pasăre.

12. Sos cu hrean – amestecați iaurtul cu 1 lingură de hrean ras (sau pastă de hrean). Sosul este perfect pentru a fi servit cu pește.

13. Sos cu roșii cherry – amestecați iaurtul cu 2-3 roșii cherry (tocate), 1 cățel de usturoi presat, ceapă verde tocată, mărar tocat, sare și piper negru măcinat. Sosul este perfect pentru a fi servit cu carnea prăjită.

14. Sos cu spanac – amestecați iaurtul cu 0.5 pahar de spanac, 1 priză de sare, 1 priză de piper negru măcinat, 1/8 linguriță praf de usturoi, 1/2 linguriță praf de ceapă și 1/8 linguriță suc de lămâie. Presărați cu 2 lingurițe de parmezan ras și amestecați. Obțineți un sos dens, perfect pentru legumele proaspete sau coapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!