Alegerea perfectă pentru cei care nu au timp să taie salate! Salata de varză marinată la borcan – o rețetă foarte sănătoasă, gustoasă și aromată.

Varza este una din legumele care este mereu prezentă în meniul fiecărei familii. Vă recomandăm să încercați și această salată vegetariană de varză, pe care o puteți savura atunci când aveți poftă de ceva dulce-acrișor, crocant și foarte gustos. Această salată de varză cu morcov o puteți servi cu bucatele de post sau cele din carne și pește. Salata se face foarte repede și ușor, se lasă peste noapte la măcerat și poate fi consumată deja a doua zi. Datorită unei mici cantități de oțet, varza își păstrează gustul pentru o perioadă lungă de timp, deși salata va fi mâncată foarte repede. Cantitatea de varză o puteți varia în dependență de câtă salată vreți să faceți.

Varza murată conține vitaminele B, A și C. Produsul este lider în conținutul de vitamina K, care este necesar pentru coagularea sângelui. Conținutul de fibre din varza murată explică efectul pozitiv asupra microflorei intestinale. Varza murată stimulează procesele metabolice și reduce durerile de stomac.

INGREDIENTE

– 2 kg de varză

– 400 g de morcovi

– 4 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

– 150 ml ulei vegetal

– 75 ml de oțet de 9%

– 100 g de zahăr

– 2 linguri de sare

– 3 frunze de dafin

– 5-6 boade de piper negru

– 0.5 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tocați varza. Dați morcovii prin răzătoare și tăiați usturoiul felii subțiri.

2. Amestecați legumele și puneți-le într-un borcan de 3 l.

3. Amestecați într-o cratiță toate ingredientele pentru marinadă și fierbeți-le timp de 5 minute. Lăsați marinada să se răcească și turnați-o în borcanul cu varză.

4. Dacă faceți salata seara, atunci dimineața este bună de mâncat. Puteți servi salata cu o lingură de ulei vegetal și ceapă tăiată felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!