Ai curățat ceapa – pune cojile într-o pungă. Iată cum poți folosi ceea ce de obicei arunci la gunoi.

Aruncați resturile de legume și fructe? De azi înainte nu veți mai face acest lucru, deoarece acestea sunt necesare și pot înlocui multe medicamente scumpe și chiar ne pot prelungi viața. Echipa noastră vă prezintă 10 resturi de fructe și legume, care au o mulțime de beneficii și care pot fi folosite în gospodărie sub diverse forme.

Nu mai aruncați la gunoi cojile de ceapă, cojile de fructe și zațul de cafea, dar uscați-le și folosiți-le la prepararea infuziilor, îngrășămintelor pentru flori sau ca soluție pentru curățarea aparatelor de bucătărie. Sperăm că aceste sfaturi o să vă fie utile și veți preveni multe boli.

Resturi din bucătărie

1. Coji de mandarine

Primele fructe care au ajuns în piețe sunt destul de acre, dar cu toții ne grăbim să cumpărăm câteva kilograme. Ce să mai vorbim despre gust, mirosul citricelor se asociază cu sărbătorile și odihna. Atunci când mâncați un fruct, cu siguranță aruncați cojile în coșul de gunoi. Acest lucru e o mare greșeală. Știți că puteți pune cojile uscate pe rafturile cu haine? Un miros plăcut vă este garantat.

2. Coji de mere

Mărul este numit cu adevărat campionul de vitamine printre fructe. În plus, conține o mulțime de acizi de fructe și oligoelemente. Cea mai mare concentrație din acestea se află nu în pulpă, ci în coajă. Prin urmare, dacă decojiți mărul înainte să-l mâncați, dvs renunțați la 65 % din substanțele nutritive! Puteți turna apă clocotită peste cojile de mere, lăsați la infuzat timp de 20 de minute și beți o băutură sănătoasă.

3. Coji de portocale

Ați mâncat o portocală? Nu vă grăbiți să aruncați cojile. Puneți-le într-un bol adânc, turnați deasupra apă și puneți bolul în cuptorul cu microunde timp de 5 minute la putere maximă. Apoi puteți înmuia buretele în apă și șterge pereții aparatelor de bucătărie. Este foarte ușor să faci curățenie!

4. Coji de rodie

Rodia este unul din acele fructe în care totul este folositor, de la semințe la coji. Semințele, de exemplu, pot curăța intestinele datorită fibrelor grosiere. Cojile sunt folosite în bolile de stomac. Trebuie să mărunțiți 3 linguri de coji proaspete și 1 lingură de coji uscate. Turnați deasupra apă clocotită și fierbeți amestecul timp de 3 minute. Acoperiți infuzia timp de 30 de minute, apoi strecurați-o. Trebuie să beți pe stomacul gol câte 3 pahare pe zi.

5. Zaț de cafea

Nu confundați zațul de cafea cu acele resturi care rămân la fundul ceștii de la cafeaua solubilă. Nu aruncați zațul dacă preparați cafeaua dimineața. Turnați zațul într-un ghiveci cu plante de interior. Acesta le va îmbogăți cu potasiu.

6. Coji de cartofi

Puteți folosi cojile doar dacă sunteți siguri că legumele au fost cultivate fără utilizarea substanțelor chimice. Puteți bea decoct de coji de cartofi în caz de răceală în locul unui expectorant. Beți câte 3 pahare de 3 ori pe zi.

7. Coji de nuci

Înainte le aruncam, dar voi? Mulți consideră că acestea pot fi folosite pentru a face obiecte pentru copii. Dar nu este așa. Cojile de nuci îmbunătățesc sistemul imunitar, îmbunătățesc somnul, au efect anticonvulsivant și curăță vasele de sânge de colesterol.

8. Coji de ceapă

Decoctul de coji de ceapă este un diuretic excelent și un remediu bun de curățare. Pentru a-l prepara, trebuie să fierbeți apa, să adăugați cojile de ceapă și să fierbeți timp de 5 minute. Strecurați decoctul și adăugați-l în ceai. Dacă veți combina această băutură cu infuzie de plante, atunci veți obține un remediu excelent pentru prevenirea gripei.

9. Coajă de banană

Există o mulțime de articole despre beneficiile bananelor, dar foarte puține despre modurile de utilizare ale cojii. Uscați coaja și mărunțiți-o. Adăugați bucățelele în ghivecele cu plante de interior. Nu veți găsi îngrășăminte mai organice!

10. Coji de vinete

Sunt amare, de aceea sunt deseori îndepărtate și aruncate, iar în mâncare sunt adăugate legumele deja decojite. Puteți usca cojile și măcina sub formă de pulbere. Pacienților hipertensivi le este recomandat să ia câte 1 linguriță de pulbere înainte de masă. Ca să vă întăriți gingiile și dinții, trebuie să turnați apă clocotită peste 1 lingură de pulbere, lăsați să stea timp de 20 de minute, apoi clătiți-vă gura.

Echipa noastră vă dorește o zi bună alături de cei dragi!