Budincă din dovlecei cu brânză de vaci – un deliciu ce te ajută să scapi de greutatea în plus! Atât de fină și aromată, încât se topește în gură!

Budinca din dovlecei este un fel de mâncare cald dietetic, numai bun pentru a fi servit atât în calitate de gustare, cât și la cină. Foarte de fină, moale și aromată, aceasta dispare imediat din farfurii. Experimentați cu ierburile aromate preferate și bucurați-vă de un deliciu ce vă menține silueta într-o formă perfectă. Vă recomandăm să pregătiți din start o porție dublă!

INGREDIENTE

-600 g de dovlecei noi (zucchini)

-200 g brânză de vaci degresată (cât mai uscată)

-3 ouă

-3 căței de usturoi

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați dovleceii și tăiați-i capetele. Dați-i prin răzătoarea mare. Puneți-i într-un bol și lăsați-i la temperatura camerei pentru 10 minute. Apoi, scurgeți-i bine de suc.

2. Adăugați în bolul cu dovlecei brânza de vaci, ouăle și usturoiul (ras sau presat). Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

3. Ungeți o formă de copt cu ulei și turnați în aceasta ”aluatul” obținut. Coaceți budinca în cuptorul preîncălzi până la temperatura de 200°C timp de 30-40 de minute.

4. Scoateți budinca din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 10 minute. Tăiați-o porții de dimensiunea dorită.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!