Cea mai fină, aerată și delicioasă budincă cu brânză de vaci! Doar priviți cât de simplu se prepară!

Vă prezentăm o rețetă de budincă delicioasă cu brânză de vaci. Datorită grișului și spumei de albușuri, obțineți un deliciu cu totul deosebit de toate ce le-ați pregătit până acum. Budinca este perfectă pentru a fi servită atât la micul dejun, cât și în calitate de desert sau gustare. Experimentați cu fructele uscate preferate și bucurați-vă de un desert deosebit de savuros și sănătos.

INGREDIENTE

-90 g de griș (0.5 pahar)

-240 ml de chefir 1%

-5 ouă

-1 lingură suc de lămâie

-100 g de zahăr

-500 g brânză de vaci

-1.5 linguriță praf de copt

-2 lingurițe de zahăr vanilat

-1 priză de sare

-unt și puțină făină (pentru a unge forma)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați grișul cu chefirul și lăsați-l să se umfle.

2. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțină făină.

3. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați o jumătate din cantitatea de zahăr și sucul de lămâie. Amestecați. Dați spuma de albușuri la frigider.

4. Amestecați brânza de vaci cu gălbenușurile, zahărul rămas, sarea, praful de copt și zahărul vanilat. Folosiți un mixer la viteză medie. Adăugați grișul cu chefir și iarăși amestecați.

5. Încorporați spuma de albușuri în aluatul obținut. Amestecați cu grijă. Turnați aluatul în forma de copt. Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 50-55 de minute. Lăsați-o puțin să se răcească, apoi îndepărtați forma.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!