Chec cu fulgi de ovăz și fructe uscate – un desert deosebit de delicios, fără zahăr și făină!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios cu fulgi de ovăz și fructe uscate. Dacă membrii familiei s-au plictisit de terciul cu fulgi de ovăz, rețeta de mai jos vă poate salva. Amestecați fulgii de ovăz cu încă câteva ingrediente simple și veți obține un mic dejun savuros, aromat și sănătos. Este un mic dejun perfect, deoarece la pregătirea acestuia nu veți avea nevoie de zahăr sau făină. Bucurați-vă de un deliciu sănătos și deosebit de apetisant.

INGREDIENTE

-200 g fulgi de ovăz

-200 g brânză de vaci 5% (sau degresată)

-1 ou

-250 ml de chefir 2.5%

-50 g de prune uscate

-50 g de caise uscate

-50 g de stafide

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 lingură de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol mai adânc, amestecați fulgii de ovăz cu chefirul, brânza de vaci (preventiv amestecată bine cu o furculiță) și oul.

2. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet și adăugați-l în bolul cu celelalte ingrediente. Amestecați bine și lăsați masa obținută la temperatura camerei pentru 20 de minute. În acest timp fulgii de ovăz se vor înmuia.

3. Spălați fructele uscate. Lăsați-le să se scurgă timp de câteva minute. Tăiați prunele și caisele uscate cuburi mici, de aceeași dimensiune (ca stafidele).

4. Adăugați fructele uscate în aluat și amestecați bine.

5. Tapetați fundul și pereții formei de copt cu hârtie. Turnați aluatul și uniformizați-l cu ajutorul unei spatule. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 de minute. Aveți grijă să nu se ardă. Lăsați checul să se răcească complet (timp de aproximativ 3-4 ore). Cel mai bine e să-l lăsați peste noapte. Tăiați checul numai după ce s-a răcit.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!