Cu siguranță, această prăjitură conține cel mai mult mac din toate plăcintele și deserturile cu aceste semințe. O rețetă simplă dar incredibil de gustoasă!

Cu toții știm că macul este un aliment delicios și sănătos. Semințele de mac conțin proteine, carbohidrați, vitaminele A, C, E, grupa B, fibre, magneziu, calciu, seleniu, fier, fosfor, cupru și zinc. Utilizarea regulată a semințelor de mac are un efect benefic asupra sistemului digestiv și ameliorează stările de insomnie. Anume deaceea vă prezentăm această rețetă de desert care se prepară foarte simplu, dar este incredibil de gustoas. Combinația ingredientelor în prăjitură este perfectă. Pe lângă faptul că prăjitura este foarte gustoasă, veți fi uimiți cât de ușor se prepară acest desert și cât este de fraged, gustos și aromat! Cu siguranță, această prăjitură conține cel mai mult mac din toate plăcintele și deserturile cu aceste semințe!

INGREDIENTE

– 4 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 125 g de unt

– 1 pahar de mac

– apă (cât să acopere semințele de mac)

– 1 lingură de praf de copt

– 1 pahar de făină

– nuci (după gust)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Puneți cratița cu mac și apă pe foc. Fierbeți macul timp de 5 minute.

2. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați macul să se înmoaie și să se umfle. Peste 20 de minute stingeți focul și strecurați macul.

3. Separat bateți gălbenușurile de ou cu zahăr și unt. Adăugați macul strecurat și praful de copt în amestecul de gălbenușuri.

4. Bateți albușurile de ou până când se vor forma vârfuri stabile.

5. Câte puțin, adăugați toată spuma de bezea în compoziția cu mac.

6. Turnați aluatul cu mac în tava anterior unsă cu unt.

7. Presărați prăjitura cu nuci mărunțite.

8. Puneți prăjitura cu mac în cuptorul încălzit până la 180 grade, pentru 30-40 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!