Am fost uimită când nutriționistul mi-a recomandat să mănânc acest produs. Organismul meu mi-a spus un mare mulțumesc!

Când plănuim meniul de fiecare pentru toată familia, ne axăm pe cele mai delicioase produse, ce au un aspect plăcut. Astfel, deseori trecem cu vederea măruntaiele de pui, chiar dacă acestea sunt la fel de delicioase și hrănitoare precum carnea. De aceea, vă îndemnăm să introduceți neapărat în meniul dvs pipotele de pui.

Avantajele consumului pipotelor de pui:

1. Acest produs este un eficient sorbent natural

Pipotele de pui ocupă un loc important în medicina populară. Acestea se consumă în caz de intoxicare și dacă persistă alte probleme în funcționarea sistemului digestiv. Scopul consumului de pipote de pui constituie extragerea toxinelor din organism și normalizarea producției de suc gastric. Pe lângă faptul că pipotele reprezintă un produs dietetic, aceste sunt și un sorbent natural foarte eficient. Spre deosebire de antibiotice, praful din pipote uscate  nu dăunează microflorei intestinale și asigură o bună funcționare a sistemului digestiv fără, efecte secundare.

2. Pipotele de pui stimulează creșterea 

Pipotele de pui sunt foarte bogate în zinc. Deficitul de zinc în organism contribuie la tulburarea sistemului imunitar. De aceea, consumul regulat de pipote asigură un sistem imunitar puternic. Pipotele se recomandă și pentru copii, datorită faptului că vitaminele conținute în acestea ajută la formarea și întărirea țesutului osos. Copiii pot consuma pipotele de pui începând cu vârsta de 1 an. Unde mai pui, zincul întărește unghiile și părul.

3. Pipotele sunt un remediu ce luptă cu îmbătrânirea organismului

Conținutul ridicat de proteine asigură un metabolism rapid, iar seleniul încetinește procesul de îmbătrânire și previne formarea tumorilor. Deoarece seleniul participă la formarea hormonilor și enzimelor, acesta este la fel de important pentru glanda tiroidă precum iodul. O cantitate bine echilibrată de seleniu în organism mărește considerabil speranța de viață. Felurile de mâncare cu pipote de pui vă ajută să rămâneți tânără și sănătoasă o perioadă mult mai îndelungată.

4. Conține foarte multe vitamine

Substanțele conținute în pipotele de pui sunt forate eficiente în lupta împotriva deficitului de vitamine, mai ales pe timp de iarnă. Pipotele conțin foarte mult acid folic (vitamina B9). Acidul folic ajută la regenerarea și diviziunea celulară, asigurând o bună funcționarea a organismului. La fel, acestea conțin cupru, magneziu, fosfor, potasiu, fier și mangan. Datorită unui conținut înalt de fier, pipotele sunt recomandate persoanelor ce suferă de anemie.

5. Pipotele ajută la funcționarea normală a rinichilor 

Pentru tratarea rinichilor, există un mod special de pregătire a pipotelor: îndepărtați pielița de pe pipote și uscați-o bine, la un loc bine aerisit. Măcinați-o cu ajutorul unui robot de bucătărie, până obțineți o pudră fină. Această pudră este un remediu foarte eficient, ce dizolvă pietrele din rinichi.

O greșeală foarte des întâlnită în procesul de pregătire a pipotelor, este timpul greșit de fierbere. Este important să cunoașteți că pipotele de pui tineri se vor fierbe timp de 40 de minute, iar cele a puilor mai bătrâni – timp de 2 ore. Timpul îndelungat de pregătire se explică prin faptul că țesutul pipotelor este destul de rigid.

Când alegeți pipotele, acestea trebuie să fie curate și lucioase. Acestea pot fi fierte, înăbușite sau prăjite. Dacă alegeți să prăjiți pipotele, serviți-le cu un sos barbeque și verdeață. Consumul regulat de pipote va îmbunătăți semnificativ sănătatea.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!