Într-o singură noapte va crește pe pervazul tău un adevărat inamic al greutății în plus! Un produs sută la sută ecologic, cu efecte rapide!

Atât în obiceiurile de fiecare zi, cât și în produsele alimentare ce le preferăm, cel mai des ne străduim să nu părăsim propria zonă de confort. De aceea, uneori evităm consumul produselor noi sau necunoscute, pentru a diversifica meniul de fiecare zi.

Alimentele ce le consumăm ne servesc atât pentru a obține energie, cât și pentru substanțele benefice. Chiar și înaintea erei noastre, Hippocrates vorbea despre produsele alimentare ca medicament și remediu pentru tratamentul unor boli. În prezent, teoriile savantului antic sunt susținute de vestitul medic din Statele Unite – Michael Greger.

Vă îndemnăm să vă extindeți orizonturile gastronomice și să descoperiți un produs alimentar nou, cu gust diferit, cu un conținut mare de vitamine și substanțe minerale, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Vă prezentăm unul din cel mai sănătos, benefic și delicios tip de fasole – fasolea Mung.

Beneficiile consumului de fasole Mung:

Fasolea Mung este un soi de leguminoase din familia boboaselor, originară din India. Deosebit de populară este în Asia, unde aceasta se consumă germinată. Din aceasta poate fi preparată o pastă (asemănătoare cu humusul), supa uzbecă ”mashurda” sau unele deserturi. La fel, aceasta se combină perfect cu orezul.

1. Vitamine și minerale

Deși majoritatea tipurilor de fasole au un conținut bogat de substanțe minerale și puține vitamine, soiul Mung este cu totul special. În conținutul acestor fasole se găsește o cantitate mare atât de minerale, cât și de vitamine. Boabele de fasole Mung conțin: vitaminele C, B, P, A, E, K, kaliu, fosfor, magneziu, calciu, natriu, fier, cupru și o cantitate suficientă de aminoacizi.

Dacă este să vorbim despre valoarea nutritivă, primul loc îl ocupă carbohidrații, iar al doilea îi revine proteinelor. Pentru a vă bucura de toate beneficiile acestui aliment, consumați-l germinat. Aceste boabe sunt perfecte, deoarece pot încolți chiar și peste noapte. La gust acestea se aseamănă mult cu mazărea verde. Iată de ce acest produs este atât de folositor pentru persoanele vegetariene, mai ales pentru raw vegani.

2. Slăbire

Deși carbohidrații sunt considerați inamicul de bază al tuturor dietelor ce vizează o pierdere în greutate, cazul fasolii Mung este total diferit. Aceasta conține carbohidrați naturali, fără de care un organism uman nu poate funcționa. Cu timpul, deficitul de astfel de carbohidrați pot cauza un șir de boli. De aceea, chiar și cea mai strictă dietă trebuie să conțină o cantitate moderată de carbohidrați.

De regulă, nutriționiștii recomandă orezul, pe când fasolea Mung este mult mai potrivită. Aceasta poate fi consumată practic crudă, ceea ce reduce semnificativ din valoarea calorică. Unde mai pui, este un aliment destul de sățios. În sine, aceste boabe reprezintă un adevărat catalizator al procesului de ardere a grăsimii și de pierdere în greutate.

3. Detoxifiere

Este cunoscut faptul că terciul de ovăz elimină toxinele din organism. Uimitor, dar fasolea Mung acționează la fel, doar că de câteva ori mai puternic. Odată ce intră în contact cu sucul gastric, bobul de fasole formează o substanță asemănătoare cu un gel, ce activ elimină toxinele.

Mazărea Mung – fasolea a primit această denumire datorită faptului că după germinare se aseamănă mult cu mazărea verde, atât la aspect, cât și la gust. Aceasta este un diuretic, efectul căreia favorizează eliminarea toxinelor. La fel, este un remediu bun pentru prevenirea sau tratarea parțială a retenției de apă în organism.

4. Proprietăți de vindecare

Boabele Mung sunt folosite la tratarea bolilor sistemului cardio vascular, pentru reducerea nivelului de colesterol și zahăr în sânge, precum și ca remediu analgezic și antiinflamator. Datorită unui conținut ridicat de antioxidanți, consumul fasolii Mung este indicat pentru prevenirea cancerului mamar. Cel mai bine e să alegeți boabele ce nu au fost tratate termic.

Datorită efectului analgezic și antiinflamator, este bine să consumați fasolea Mung în timpul ciclului menstrual sau a menopauzei. Este suficient să consumați doar 90 g de fasole pe zi. Pentru menținerea stării de bine sau ca măsură de prevenire a unor simptome, este suficient să consumați doar 30 g de fasole Mung pe zi.

Boabele germinate (foarte fine și plăcute) reprezintă un ingredient perfect pentru salate. Germenii ce nu depășesc 1 cm în lungime sunt considerați cei mai folositori.

Cum să puneți boabele la germinare?

Turnați în vasul cu boabele de fasole Mung apă rece și lăsați-le pentru câteva ore sau peste noapte. Scurgeți-le de apă și spălați-le bine. Aranjați-le într-un vas mic și acoperiți-le cu o plasă de tifon umedă. Spălați boabele fiecare câteva ore. A doua zi veți observa rădăcinile mici și palide, ce vă vor oferi un șir de beneficii: veți preveni multe boli, veți căpăta silueta dorită, se va îmbunătăți culoarea feței, starea unghiilor și a părului.

Acest produs este foarte accesibil și poate fi găsit în comerț, la fel ca și celelalte tipuri de fasole. Prețul fasolii Mung este aproximativ precum cel al năutului. Aceasta poate fi germinată, de aceea nu ezitați să mergeți la supermarketul din apropiere și să vă pricopsiți cu o porție de ”sănătate”.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!