Lipii cu roșii și cașcaval – cea mai delicioasă gustare, ce vă păstrează silueta într-o formă perfectă!

Lipiile cu umplutură de roșii și cașcaval reprezintă o gustare deosebit de aromată și delicioasă. Pe lângă faptul că se prepară uimitor de simplu și rapid, aceasta este numai bună pentru a fi luată la pachet și savurată în pauze. Experimentați cu ingredientele preferate și bucurați-vă de un deliciu sănătos, ce vă păstrează silueta într-o formă perfectă.

INGREDIENTE

-2 lipii subțiri

-200 g de brânză mozzarella

-1 roșie mare

-150 g piept de pui (sau rucola)

-ulei de măsline (sau orice alt ulei vegetal)

-condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1.  Dați brânza prin răzătoarea mare.

2. Spălați și uscați roșia. Tăiați-o felii subțiri.

3. Fierbeți carnea de pui într-o cratiță cu apă și condimente după gust, timp de cel mult 20 de minute. Lăsați-o să se răcească și tăiați-o cuburi (sau desfaceți-o de-a lungul fibrelor).

4. Ungeți lipiile cu uleiul de măsline. Presărați-le cu brânza rasă și carne. Așezați feliile de roșii și rulați lipiile. Înainte de rulare, pliați marginile, astfel încât umplutura să rămână în interior.

5. Ungeți o tavă de copt cu ulei și așezați pe aceasta ruladele obținute. Dați tava la cuptorul preîncălzit și coaceți ruladele timp de 5 minute pe fiecare parte (până se rumenesc).

Notă: Pentru o gustare mai calorică, uleiul vegetal poate fi înlocuit cu maioneză sau sos de smântână cu usturoi. Dacă doriți o gustare mai picantă, puteți lipiile cu muștar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!