Mere pentru iarnă: 3 metode de conservare de succes. Pline de vitamine, aromate și crocante!

Merele – un produs dietetic și sănătos, ideal pentru prevenirea avitaminozelor în sezonul rece. Medicii ne recomandă să consumăm câte cel putin 2 mere pe zi pentru întărirea vaselor de sânge, protejarea de gută și litiază renală.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă 3 modalități excelente de conservare a merelor pentru iarnă. Aceste conserve delicioase o să vă ofere o porție de vitamine în sezonul rece. Bucurați-vă de darurile toamnei și preparați conserve gustoase pentru cei dragi!

1. Piure de mere

Acest deliciu e nu doar hipocaloric, ci și sănătos! Pectina și celuloza au un efect benefic asupra sistemului digestiv, conținutul bogat de vitamine contribuie la îmbunătățirea sistemului cardiovascular și normalizarea presiunii. Piureul de mere poate fi adăugat în produsele de patiserie și terciul de lapte, este o umplutură excelentă pentru prăjituri, precum și o bază pentru jeleuri și compoturi.

INGREDIENTE 

-1 kg de mere

-200 g de zahăr

-1 linguriță de suc de lămâie

-100 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați merele, curățați-le de coajă și semințe. Tăiați merele în felii mici și puneți-le într-o cratiță emailată. Turnați apa și sucul de lămâie.

2. Acoperiți cratița cu capac, aduceți la fierbere la foc mic și fierbeți merele până vor deveni moi. Apoi mărunțiți-le cu blenderul sau treceți-le prin sită. Puneți piureul la foc și aduceți-l la fierbere. Puneți piureul de mere în borcane sterilizate și capsați-le.

2. Dulceață de mere cu nuci, lămâie și ghimbir

Această dulceață poate suci mințile oricui. Bucățelele de nuci accentuează delicatețea merelor, iar notele de lămâie și ghimbir oferă o atmosferă caldă… De asemenea, ghimbirul combinat cu mere, oferă dulceții o culoare portocaliu-roz!

INGREDIENTE 

-1 kg de mere

-150 g de nuci

-1 lămâie

-180 g de zahăr

-1 rădăcină de ghimbir proaspăt de 4-6 cm

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați merele curățate cuburi mari, puneți-le într-o cratiță emailată și turnați deasupra apă, atât cât să le acopere puțin. Adăugați zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Aduceți masa la fierbere și fierbeți la foc mic timp de 10 minute.

2. Adăugați nucile mărunțite și rădăcina rasă de ghimbir. Fierbeți dulceața timp de 15 minute, apoi turnați-o în borcane sterilizate, capsați-le și acoperiți-le cu o plapumă, lăsați-le să se răcească complet.

3. Mere murate

Acestea reprezintă gustul copilăriei. Și asta spune totul! Fermentația crește substanțele benefice din mere, de aceea nu ezitați să murați merele chiar și în apartament. Pentru aceasta trebuie să alegeți mere coapte și tari.

INGREDIENTE 

-5-6 kg de mere

-300-400 g de zahăr

-3 linguri de sare

-1 l de apă

-frunze de coacăz negru, zmeură, vișin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați merele sub un jet de apă rece. Puneți fructele într-o cratiță emailată, tapetată cu jumătate din frunzele spălate. Puneți deasupra frunzele rămase.

2. Preparați saramura. Fierbeți apa cu sare și zahăr, lăsați să se răcească și turnați-o în cratița cu mere. Mai adăugați apă fiartă rece, ca merele să fie acoperite complet.

3. Puneți deasupra o greutate (un tocător de lemn cu o greutate). Lăsați cratița la temperatura camerei timp de 7 zile, apoi dați-le la loc răcoros timp de 40-45 de zile.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!