Piftie de pui – o rețetă delicioasă și sănătoasă, recomandată tuturor gospodinelor!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă deosebită de piftie de pui, care este deosebit de gingașă, delicioasă, aromată și sănătoasă. Piftia de pui conține puține calorii, de aceea este potrivită pentru persoanele care vor să-și mențină silueta. Preparând această rețetă, veți obține piftie transparentă, foarte apetisantă și frumoasă. Decorați-o cu morcov, ouă fierte și verdeață și savurați-o cu muștar sau sosul preferat.

INGREDIENTE

-1 pui

-1 ceapă

-140 g de morcov (+ morcov pentru decor)

-5 căței de usturoi (+ usturoi pentru asezonarea piftiei)

-1 linguriță de sare

-5 boabe de piper negru

-4 frunze de dafin

-2 ouă

-5 g de coriandru proaspăt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Îndepărtați pielea de pe pui.

2. Puneți puiul în cratiță și turnați deasupra apă rece, astfel încât să acopere puiul cu 5 cm (aproximativ 4 l). Puneți cratița la foc mare.

3. Când apa va începe să fiarbă, înlăturați spuma și reduceți focul. Fierbeți puiul la foc mic timp de 4 ore, îndepărtând periodic spuma și grăsimea. Volumul apei trebuie să se reducă în jumătate și carnea să se desprindă de oase. Adăugați morcovul curățat, ceapa și usturoiul și fierbeți încă timp de 30 de minute.

4. Apoi adăugați sare după gust, frunzele de dafin și boabele de piper, fierbeți timp de 30 de minute.

5. Între timp fierbeți ouăle, lăsați-le să se răcească și curățați-le. La dorință puteți fierbe un morcov în supă timp de 5-7 minute și să-l tăiați în forme amuzante pentru decorarea piftiei.

6. Curățați usturoiul și tăiați-l felii subțiri.

7. Scoateți din supă: morcovul fiert, ceapa și usturoiul. Strecurați supa și lăsați să se răcească. Separați carnea de oase, tăiați-o bucățele și puneți-o în formă.

8. Tăiați ouăle de-a lungul și puneți-le deasupra cărnii, adăugați morcovul tăiat, usturoiul și decorați cu pătrunjel sau coriandru proaspăt.

9. Turnați atent piftia rece și dați-o la frigider, ca să se prindă.

10. Serviți piftia cu hrean sau muștar.

11. De asemenea, puteți prepara un sos din smântână, hrean și usturoi. Radeți hreanul și usturoiul prin răzătoarea mică și amestecați cu smântână și verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!