Salată delicioasă cu sfeclă – atât de bună, încât o vor adora chiar și cei ce nu preferă sfecla!

Sfecla roșie este un mare ajutor în nenumărate probleme de sănătate. Aceasta elimină toxinele din ficat, reglează tensiunea, stimulează sistemul imunitar și nu numai. Sfecla are puține calorii și îmbunătățește metabolismul. Vă prezentăm o rețetă de salată din sfeclă, care o să vă fie pe gust din prima lingură, chiar și celor ce nu preferă sfecla. Obțineți o salată gustoasă, puțin picantă și foarte apetisantă. Uimiți oaspeții cu o salată fascinantă, pregătită din cele mai simple ingrediente.

INGREDIENTE

– 1 sfeclă fiartă

– 1 măr

– 1-2 căței de usturoi

– 30-40 g de nuci

– smântână sau maioneză după gust

– 100 g de cașcaval sau brânză topită

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preventiv fierbeți sfecla. Lăsați să se răcească, apoi decojiți-o.

2. Uscați nucile la cuptorul cu microunde timp de 1 minut, apoi tocați-le. Spălați mărul și îndepărtați cotorul cu semințe. Decojiți mărul și tăiați-l cuburi mici sau dați-l prin răzătoarea mare. Dați prin răzătoarea mare cașcavalul.

3. Tăiați sfecla cuburi de mărimea medie. Puneți într-un bol mărul, sfecla și cașcavalul. Adăugați nucile tocate, maioneza și usturoiul presat. Amestecați bine ingredientele. Potriviți salata cu sare.

Notă: Dacă folosiți brânză topită, preventiv dați-o la congelator, apoi dați-o prin răzătoarea mare. La dorință, puteți prepara salata în straturi, doar dați prin răzătoarea mare cașcavalul, sfecla fiartă și mărul. Alternați straturile și asamblați salata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!