Top 3 deserturi delicioase, ce vă păstrează silueta într-o formă perfectă!

Vă prezentăm mai jos 3 cele mai delicioase deserturi, cu un nivel redus de calorii. Acestea se prepară uimitor de simplu, arată deosebit de apetisant și au un gust ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Sunt perfecte pentru a fi savurate chiar la cină, fără a dăuna sănătății și siluetei. Alegeți rețeta preferată și bucurați-vă de un deliciu deosebit, ce va fi îndrăgit de toată familia.

Rețeta Nr.1 – Mousse cu brânză de vaci și banane 

INGREDIENTE

-2 banane

-100 g brânză de vaci

-150 g de smântână (iaurt sau frișcă cu nivel redus de grăsime)

-15 g de gelatină

-lămâie

-îndulcitor după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați bananele și rupeți-le bucăți mici. Aranjați în bolul robotului de bucătărie bananele, brânza de vaci, îndulcitorul și sucul de lămâie. Porniți robotul și amestecați până veți obține o masă omogenă.

2. Înmuiați gelatina în apă rece (la temperatura camerei) pentru 10-15 minute. Puneți vasul cu gelatină pe foc și încălziți-l bine, până gelatina se va dizolva. Nu aduceți până la fierbere.

3. Turnați gelatina în amestecul cu brânză și amestecați bine, timp de câteva minute. Folosiți un mixer la viteză medie.

4. Turnați desertul în forme sau boluri transparente și dați-l la frigider pentru 2-3 ore. Decorați după gust.

Rețeta Nr.2 – Mousse cu brânză de vaci și ciocolată

INGREDIENTE

-100 g de iaurt

-300 g brânză de vaci degresată

-15 g de gelatină

-2.5 linguri pudră de cacao

-îndulcitor după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Adăugați în bolul robotului de bucătărie iaurtul, brânza de vaci, pudra de cacao și îndulcitorul. Porniți robotul și amestecați până veți obține o masă omogenă.

2. Înmuiați gelatina în apă rece (la temperatura camerei) pentru 10-15 minute. Puneți vasul cu gelatină pe foc și încălziți-l bine, până gelatina se va dizolva. Nu aduceți până la fierbere.

3. Turnați gelatina în crema de ciocolată și amestecați bine, timp de câteva minute. Folosiți un mixer la viteză medie.

4. Turnați desertul în forme sau boluri transparente și dați-l la frigider pentru 2-3 ore. La dorință, puteți adăuga nucile preferate.

Rețeta Nr.3 – Budincă cu vișine

INGREDIENTE

-200 ml lapte de migdale

-300 g de vișine (proaspete sau congelate)

-îndulcitor după gust (sirop de topinambur)

-2 lingurițe de agar-agar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați agar-agar-ul într-o cantitate mică de apă rece (30 ml). Lăsați-l să se umfle.

2. Turnați vișinele în bolul robotului de bucătărie. Porniți robotul și faceți un piure. Adăugați laptele și îndulcitorul. Amestecați bine.

3. Puneți amestecul cu vișine pe foc și aduceți-l până la fierbere. Turnați agar-agar-ul și amestecați. Fierbeți încă timp de 30 de secunde și luați vasul de pe foc.

4. Turnați desertul în forme sau boluri transparente și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. La dorință, peste 1-2 ore puteți da desertul la frigider. Astfel, acesta va fi gata într-un timp mai scurt.

Notă: Important! Gelatina trebuie să se dizolve la temperaturi de maxim 50°C. Depășirea acestei temperaturi nu va face altceva decât sa-i piardă proprietățile de închegare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!