Tort delicios cu brânză de vaci, fără nici un gram de făină! Savurați un desert fără coacere deosebit și nu vă îngrijorați de caloriile în plus!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios fără coacere. Acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți un tort savuros, cu blat crocant și cremă fină cu brânză de vaci. Pregătiți-l doar o singură dată și vă veți convinge de faptul că un desert savuros nu întotdeauna presupune ore în șir petrecute la bucătărie. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert rafinat, demn de cele mai notorii cofetării.

INGREDIENTE

-250 g fulgi de porumb

-1 kg brânză de vaci

-200 ml de lapte

-150 g de zahăr

-110 g de alune

-2 linguri de miere

-4 ouă

-4 linguri de amidon de porumb

-140 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați fulgii de porumb într-o pungă. Aranjați-l pe suprafața de lucru și treceți de câteva ori cu făcălețul peste pungă.

2. Amestecați 60 g de unt cu miere. Încălziți puțin amestecul (într-o cratiță mică), la foc mic, până veți obține o masă omogenă.

3. Adăugați în cratiță fulgii de porumb și amestecați bine.

4. Pregătiți o formă de copt, cu diametrul de 21 cm. Turnați în formă o jumătate din amestecul cu fulgi de porumb. Întindeți-l într-un blat uniform. Dați forma la frigider.

5. Dați brânza de vaci prin mașina de tocat carne (de câteva ori). Adăugați ouăle și amestecați.

6. Într-un vas, amestecați amidonul de porumb cu laptele.

7. Într-o cratiță, topiți 80 g de unt la foc mic. Adăugați zahărul și amestecați. Turnați în cratiță brânza de vaci cu ouă și amestecați bine. Aduceți amestecul până la fierbere.

8. Turnați în cratiță laptele cu amidon. Amestecați încontinuu, până amestecul se va îngroșa puțin și va deveni asemănător cu un pudding.

9. Adăugați în cratiță alunele și amestecați. Lăsați să se răcească.

10. Așezați în forma de copt 1/2 din pudding-ul cu brânză de vaci. Acoperiți-o cu fulgii de porumb rămași.

11. Acoperiți tortul cu pudding-ul rămas și uniformizați-l. Dați tortul la frigider peste noapte. Decorați după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!