Un pachet de nuci, apă și 2 săptămâni – rețeta pentru elixirul tinereții.

Nucile au toate substanțele necesare pentru sănătatea omului. Începând cu acizii grași prețioși și proteine și terminând cu un conținut bogat de vitamine. Acum imaginați-vă că toate aceste substanțe nutritive pot fi înmulțite de zeci sau chiar sute de ori.

Trebuie doar să activați nucile corect. Nu-i nimic complicat, merită să încercați! Încolțirea nucilor poate deveni un adevărat elixir al tinereții veșnice. Echipa Bucătarul.eu vă prezintă modul de preparare al nucilor încolțite și beneficiile acestora asupra organismului. Mâncați sănătos și rămâneți tineri atât în interior, cât și exterior.

Beneficiile nucilor încolțite

Consumul de nuci încolțite timp de o lună – rezultatele sunt uimitoare. Imunitatea este întărită, celulele corpului sunt reînnoite și purificate, sistemul nervos este întărit, iar analiza sângelui este invidiată de astronauți.

Care este motivul acestor metamorfoze? Un minut de chimie pentru dvs. În nuci (ca și în cereale, boboase și în orice semințe) sunt substanțe pasive de creștere. Atunci când sunt expuse la umiditate, acestea sunt declanșate și, în același timp, “includ” enzimele complexe rămase în depozit. Acestea, la rândul lor, se împart în substanțe mai simple și în zaharuri. Iată de ce au un gust dulceag!

Următoarea etapă – transformarea proteinelor în aminoacizi și grăsimile în acizi. Toate substanțele utile ale nucilor sunt transformate în starea cea mai asimilabilă.

Cum să încolțiți nucile

Veți avea nevoie de 500 g de nuci cu coajă și apă curată rece. Pur și simplu turnați apa deasupra nucilor, astfel încât să le acopere doar și țineți-le timp de 14 zile pe pervazul geamului. Schimbați apa în fiecare zi!

După 2 săptămâni puteți începe programul personal de întinerire. Consumați câte 3 nuci dimineața și seara. Porția pregătită trebuie să vă ajungă pentru o săptămână. Important: nucile încolțite sunt contraindicate persoanelor care suferă de boli pancreatice, cum ar fi pancreatita!

Păstrați nucile încolțite acoperite cu folie alimentară la frigider timp de 7 zile. Prin urmare, pentru ca procesul de vindecare să fie continuu, după prima săptămână de înmuiere a primei porții, trebuie să înmuiați imediat următoarea porție de nuci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!