O băutură fenomenală din doar 2 ingrediente pregătită în casă, vei fi uimit când vei afla din ce se face!

Vă prezentăm o rețetă de vin de casă delicios, pregătit din mere. Vinul de mere face parte dintr-o categorie aparte de vinuri, numit și cidru de mere. Cidrul este un vin cu conținut mic de alcool, obținut prin fermentarea fructelor sau a florilor unor plante medicinale. Tradițional, cel mai cunoscut și mai consumat este cidrul de mere. Încă din antichitate, cidrul a fost considerat și băutură tonică, răcoritoare, dar și remediu în anumite afecțiuni. Are gust plăcut, acrișor, se obține ușor și este bogat în substanțe cu rol curativ. Consumat cu moderație, fiindcă este totuși o băutură alcoolică, cidrul aduce beneficii sănătății, fiind considerat util în bolile de stomac, reumatice și multe altele. Pregătiți această licoare delicioasă și surprindeți-vă oaspeții cu o băutură deosebită.

INGREDIENTE

-10 kg de mere

-1.3 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați merele și îndepărtați cotorul cu semințe. Faceți din acestea un piure (dați-le prin răzătoare sau tocați-le cu robotul de bucătărie).

2. Lăsați piureul de mere într-un vas fără capac, la temperatura camerei, pentru 2 zile. Amestecați-l de 3 ori în fiecare zi. A treia zi nu amestecați piureul de mere.

3. A patra zi treceți piureul de mere printr-o sită sau printr-o plasă de tifon. Adăugați la sucul obținut zahărul. Când zahărul se va dizolva, turnați sucul într-un vas de mărimea potrivită. Nivelul sucului nu trebuie să depășească 3/4 din înălțime vasului.

4. Închideți vasul ermetic, dar lăsați loc pentru un tub de plastic. Acesta trebuie să să se scufunde în suc, la o adâncime de aproximativ 3 cm. La fel, puteți folosi doar mănuși de cauciuc în loc de capac și tub de plastic. Lăsați să se fermenteze timp de 40 de zile.

5. Turnați vinul în vase de sticlă. Acesta va fi gata peste 4 luni.

Notă: Veți obține aproximativ 7 l de băutură. La dorință, puteți adăuga 1 kg fructe de soc, prune uscate sau stafide. La fel, puteți adăuga încă puțin zahăr (10 g pentru 1 l) după fermentare. Nu umpleți vasele (păstrați aproximativ 5 cm distanță de la nivelul maxim al vasului). Verificați presiunea fiecare 24 de ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!