1 varză, făină, ouă și un pic de cașcaval… Oare de ce n-am știut această rețetă până acum?!

“Tortul cu varză” este o gustare sățioasă, care se prepară foarte ușor din ingrediente care se găsesc în frigiderul fiecăruia. Dintr-o varză, puțină făină, câteva ouă și un pic de cașcaval veți obține un tort sărat cu gust bogat și blaturi gingașe. Preparați neapărat acest tort-aperitiv pentru musafiri.

Tort cu varză

INGREDIENTE

-700 g de varză

-7 linguri de făină

-100 g de brânză topită

-4 linguri de smântână

-6 ouă

-20 ml de ulei de floarea soarelui

-300 g de cașcaval tare

-4 căței de usturoi

-1 legătură de verdeață

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați varza mărunt, sărați-o și frecați-o cu mâinile, lăsați-o să stea timp de 10 minute.

2. Amestecați 3 ouă cu jumătate din făină, adăugați sare și turnați masa obținută în bolul cu varză. Adăugați treptat făina rămasă până veți obține un aluat de consistență ca pentru oladii.

3. Încingeți tigaia cu ulei, puneți 4 linguri de aluat și nivelați-l pe toată suprafața tigăii. Prăjiți clătitele pe ambele părți câte 2-3 minute la foc mic.

4. Puneți clătitele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Între timp fierbeți celelalte ouă, lăsați-le să se răcească și curățați-le.

5. Dați ouăle, cașcavalul și brânza topită prin răzătoare. Combinați toate ingredientele (lăsați un pic de cașcaval tare pentru decor), adăugați usturoiul dat prin presă, verdeața tocată mărunt și smântâna, amestecați.

6. Ungeți fiecare clătită cu umplutură și decorați tortul cu smântână, cașcaval ras și verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1