10 întrebuințări ale cuptorului cu microunde pe care nu le știai

Primele cuptoare cu microunde au apărut în anii ’50 ai secolului trecut. Acum acest aparat este prezent în fiecare casă sau oficiu și este folosit pentru încălzirea bucatelor. Însă cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care vă ajută să încălziți mâncarea și să preparați floricele.

Acest dispozitiv are o mulțime de utilizări pe care nu le știați până acum și care vă vor ușura munca la bucătărie. Echipa Bucătarul.eu vă prezintă un top cu 10 dintre cele mai folositoare trucuri, la care să apelați dacă aveți acasă un cuptor cu microunde.

1. REGULILE DE BAZĂ PENTRU ÎNCĂLZIREA BUCATELOR

– pentru ca hrișca și pastele să nu se usuce în timpul încălzirii, trebuie să acoperiți farfuria cu un șervețel de hârtie.

– dacă doriți să încălziți pizza, atunci puneți lângă farfurie un pahar cu apă. Astfel pizza nu va fi ca cauciucul.

– bucatele se vor încălzi uniform, dacă veți face o adâncitură mică în farfurie.

– sandwich-urile calde trebuie puse la marginea suportului rotativ, dar nu la mijloc. Astfel se vor încălzi mai bine.

2. IERBURI ȘI CONDIMENTE

Mărarul, pătrunjelul și busuiocul încep să se ofilească? Puneți o legătură de verdeață pe un prosop de hârtie și uscați-o în cuptorul cu microunde timp de câteva minute. După aceasta fărâmițați-o și presărați-o în borcane mici pentru condimente.

Dacă condimentele și-au pierdut aroma după păstrare, puneți-le în cuptorul cu microunde și încălziți-le timp de 15-20 de secunde la putere maximă. După aceasta le puteți folosi imediat la prepararea bucatelor.

3. PÂINE ȘI PRODUSE DE PATISERIE

Înveliți pâinea veche într-un prosop umed sau un șervețel de hârtie și puneți-o în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. Repetați procesul dacă va este necesar.

În același mod puteți încălzi chiflele, cornurile sau alte produse de patiserie.

4. CAPPUCCINO

Puteți prepara cafea cu spumă de lapte fără un espressor scump. Turnați laptele de 2 % într-un borcan pe jumătate, acoperiți-l cu capac și agitați-l bine. Apoi puneți imediat borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, apoi scoateți capacul și lăsați laptele încă timp de 30 de secunde. Veți obține o spumă de lapte excelentă pentru iubitorii de cafea.

5. LEGUME ȘI FRUCTE

CEAPA

Ca să nu lăcrimați în timp ce tăiați ceapa, tăiați capetele cepei și puneți-o în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. După această procedură veți putea toca ceapa fără lacrimi.

USTUROIUL

Puneți cățeii de usturoi în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde și îi veți putea curăța mult mai ușor.

ROȘIILE

Veți putea decoji roșiile ușor, dacă le veți pune în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la putere mare și le veți lăsa apoi să se răcească timp de câteva minute. Veți decoji roșiile foarte ușor.

6. DOVLEAC ȘI DOVLECEL

La fel veți putea curăța dovleacul sau dovlecelul cu coajă groasă, care se taie foarte greu.

7. GRAPEFRUIT

Dacă trebuie să curățați rapid un grapefruit, atunci încălziți-l în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la putere maximă, apoi tăiați partea de jos a fructului și tăiați coaja. Aceasta se va desprinde ușor.

8. SFECLĂ

Puneți sfecla spălată cu coajă într-o pungă de plastic, faceți un nod și încălziți-o în cuptorul cu microunde timp de 15 minute. Apoi scoateți sfecla și lăsați-o să stea timp de 5 minute. Sfecla este gata. Ați scăpat de procesul lung de fierbere.

9. NUCI

Puteți prăji rapid nucile și semințele în cuptorul cu microunde. Puneți-le într-o farfurie, stropiți-le cu ulei și încălziți-le la putere maximă timp de aproximativ un minut. Apoi lăsați nucile să se odihnească timp de 10-15 secunde, amestecați-le și încălziți-le în cuptorul cu microunde încă timp de un minut. Repetați procedura de 3-5 ori până nucile vor fi gata.

10. MIERE

Ca să topiți rapid mierea cristalizată, trebuie să scoateți capacul și să puneți borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30-40 de secunde. Mierea va deveni din nou transparentă și lichidă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1