10 produse pe care le puteți congela fără dubii. Nici nu bănuiam înainte!

Congelatorul este cel mai bun prieten al unei gospodine, în special atunci când nu doriți să irosiți alimentele cumpărate în exces. În congelator puteți păstra nu doar carnea, legumele și fructele, ci și o gamă largă de produse.

Echipa Bucătarul.eu vă prezintă 10 produse pe care merită să le congelați. Produsele păstrate la congelator își păstrează gustul și toate substanțele nutritive. Cunoscând aceste 10 produse, veți putea să le prelungiți termenul de păstrare și nu veți mai arunca resturile acestora.

PRODUSE PE CARE LE PUTEȚI PĂSTRA LA CONGELATOR

1. ALBUȘURI DE OU

Pentru prepararea pandișpanului sau înghețatei veți avea nevoie de multe gălbenușuri. Dar ce să faceți cu albușurile? Le puteți păstra la congelator timp de 12 luni. În acest timp cu siguranță le veți folosi. Gălbenușurile de ou de asemenea pot fi congelate.

2. PÂINE

Pâinea poate fi păstrată la congelator până la 3 luni. Se păstrează mai bine decât la frigider, deoarece după astfel de păstrare, pâinea devine uscată. Picurați un pic de apă pe pâine și încălziți-o la cuptor sau în cuptorul cu microunde înainte de servire.

3. NUCI

În nucile curățate are loc mai rapid procesul de oxidare al grăsimilor. După 2 săptămâni de depozitare la temperatura camerei, nucile pot râncezi. Acest produs poate fi păstrat la congelator mai mult timp. Nu trebuie să păstrați o cantitate mare de nuci într-un singur recipient, dacă îl veți deschide și închide de multe ori.

4. LAPTE

Acest produs perisabil poate fi păstrat la congelator până la 3 luni.

5. FĂINĂ INTEGRALĂ

La fel ca nucile, făina integrală conține uleiuri, care încep să râncezească la temperatura camerei. Păstrați făina la congelator până la 2 ani.

6. SOMON AFUMAT

Somonul, păstrăvul și macroul se vând în pachete cu vid. După deschiderea pachetului puteți păstra peștele la congelator timp de cel mult 2 luni.

7. BRÂNZĂ TOFU

Acest produs din boabe de soia poate fi depozitat la congelator până la 5 luni.

8. FRIȘCĂ

Desigur, că cel mai bine s-o consumați în stare proaspătă, dar puteți congela frișca o perioadă lungă de timp (4 luni) fără pierderea calității și a gustului. Această opțiune este potrivită pentru frișca grasă.

9. TORTILLA MEXICANĂ

Cel mai bine să păstrați turtele din făină la congelator, apoi să le decongelați la frigider.

10. ȘUNCĂ

Șunca se păstrează cel mult 3 zile. Pentru a prelungi termenul de valabilitate și a păstra calitățile gustative, trebuie să congelați șunca. Tăiați-o felii, înveliți-o în folie alimentară și dați-o la congelator. Înainte de servire lăsați carnea să se dezghețe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1