10 super trucuri pentru cele mai bune gospodine – cu siguranță au fost inventate de un geniu!

Fiecare gospodină are propriile sale trucuri și tehnici ce le folosește la prepararea felurilor de mâncare. Vă prezentăm 10 trucuri extrem de simple și utile. Cu ajutorul acestora veți economisi din timpul petrecut la bucătărie și veți acumula o experiență gastronomică la cel mai înalt nivel. Gătiți cu plăcere!

1. PASTE

Pastele nu se vor lipi dacă în procesul fierberii, veți adăuga în apă (la 2.5 l) 40 ml de suc de lămâie sau 1 lingură de oțet 9%.

2. VERDEAȚA PROASPĂTĂ

Este foarte simplu să redați pătrunjelului veștezit (sau altă verdeață) un aspect verde și proaspăt, dacă îl veți înmuia pentru câteva secunde în apă fierbinte, apoi imediat în apă cât mai rece. La fel, puteți înmuia verdeața în apă cu oțet (200 ml de apă și 1 linguriță de oțet). Țineți verdeața în această apă timp de 60 de minute.

3. VINEGRET DELICIOS

Vinegretul va deveni deosebit de delicios dacă preventiv veți prăji ceapa într-o tigaie cu ulei încins, apoi o veți adăuga la salată. Astfel, gustul va deveni mai delicios și intens.

4. PAPANAȘI PERFECȚI

Obțineți papanași de o formă perfectă folosind următorul truc: treceți papanașii prin făină, apoi acoperiți fiecare papanaș cu un pahar sau cană de diametru mai mare. Rotiți paharul, fără a-l lua de pe suprafața de lucru. Astfel, papanașii vor căpăta o formă rotundă frumoasă și vor avea un aspect deosebit de îngrijit și apetisant.

5. CHEC ASPECTUOS ÎN CUPTORUL MULTIFUNCȚIONAL

De regulă, rețetele de preparare a prăjiturilor în cuptorul multifuncțional îndeamnă să scoatem din vas checul cu ajutorul accesoriului de pregătire la aburi. Pentru checurile cu o textură mai fină, această metodă nu este deloc bună. Dacă pregătiți un chec fin și aerat în cuptorul multifuncțional, folosiți următorul truc: decupați din hârtia de copt fășii de 10-12 cm în lățime și 45-50 cm în lungime. Ungeți vasul cuptorului cu unt și aranjați fâșiile de hârtie precum în poza de mai jos. Turnați în vas aluatul și coaceți checul. Acesta se va scoate din vas foarte simplu, doar trăgând hârtia din capete opuse.

6. CALAMAR FIERT MOALE ȘI DELICIOS

Obțineți un calamar fiert deosebit de fin și moale dacă urmați următoarele reguli: decongelați calamarii complet. Aceștia nu trebuie să stea în apa clocotită (cu sare și condimente) mai mult de 2 minute. Fierbeți calamarii porții mici, câte 2-3 bucăți.

7. ALUAT AERAT PENTRU GUSTĂRI PANE

Secretul aluatului aerat constă în ouă – acestea trebuie să reci. Bateți ouăle spumă într-un bol aparte. Turnați ouăle bătute cu un jet subțire în vasul cu celelalte ingrediente și amestecați. Pentru a obține o gustare crocantă, apa pentru aluatul aerat trebuie la fel, foarte rece. Un astfel de ingredient precum vodca, oferă aluatului o structură aerată și fină – adăugați 1 lingură de vodcă la 1 ou.

8. CU CE SĂ ÎNLOCUIȚI OUĂLE PENTRU PRĂJITURI

Dacă doriți prăjituri dulci fără ouă, acestea cu ușurință pot fi înlocuite. În loc 1 ou folosiți un amestec din 1 lingură amidon de porumb cu 2 linguri de apă. La fel puteți folosi piure din 1 banană sau 1/4 pahar piure de mere.

9. PATE DELICIOS DE FICAT

Veți obține un pate deosebit de delicios, dacă în timpul prăjirii veți adăuga la ficăței 50 ml de alcool (rom, brandy,whisky) și 1 linguriță de miere. Astfel pateul va fi mai fin, cu o consistență mai ușoară, cu gust puțin picant și ușor dulciu.

10. ALUAT MOALE PENTRU COLȚUNAȘI

În timpul frământării aluatului adăugați 1-2 linguri de ulei vegetal. Astfel veți obține un aluat moale și elastic, cu care va fi foarte simplu de lucrat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1