10 trucuri culinare cu folosirea foliei alimentare, despre care nu ați știut!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, tindem să vă dezvăluim niște trucuri interesante și eficiente în utilizarea foliei alimentare. Cum să nu murdărim vasele, să păstram prospețimea bananelor și să gătim ouă într-un mod nou: despre toate aceste lucruri puteți afla în acest articol. Iată cele mai utile, dar neobișnuite moduri de a folosi folia alimentară:

1. Lucrați cu aluatul folosind folia alimentară. Suprafața de lucru și făcălețul vor rămâne curate.

Tapetați suprafața de lucru cu un fragment de folie alimentară, puneți aluatul, apoi acoperiți-l cu un alt fragment de folie alimentară. Va fi nevoie de puțină îndemnare, dar se merită.

2. Înfășurați mixerul cu folie alimentară, atunci când mixați ingredientele.

Acest truc funcționează atunci când lucrați cu un mixer sau blender. În cazul când lucrați cu blenderul, ar trebui să acoperiți trei sferturi din bolul blenderului, lăsând acces pentru aparat.

3. Păstrați sacul pentru patiserie curat.

Dacă dispuneți doar de un sac de patiserie și cremele sunt mai multe (și în culori diferite), trebuie să fie spălat de mai multe ori. Dar totul este mult mai ușor dacă faceți o pungă din folie alimentară, umpleți punga cu cremă, apoi o puneți în sacul pentru patiserie.

4. Păstrați farfuriile curate.

Ideea va fi apreciată de burlaci și leneșii disperați.

5. Îndepărtați mirosul dopului de la o sticlă cu vin.

Când tricloranizolul (TCA) apare în dop, vinul începe să miroase a mucegai sau carton umed. Puteți scăpa de aroma neplăcută cu ajutorul decantorului. Dacă nu este, va ajuta un dispozitiv simplu din folie alimentară și carafă. Dacă TCA nu este atât de mult, folia alimentară îl poate absorbi.

6. Gătiți ouă la congelator.

De la expunerea lungă la temperaturi scăzute, gălbenușurile devin ferme și dobândesc un gust neobișnuit. Înfășurați bine ouăle cu folie alimentară și dați-le la congelator. Temperatura trebuie să fie sub 18 grade. După trei zile, scoateți ouăle din congelator, faceți-le câte o gaură mică, scurgeți-le albușurile și apoi decojiți-le. Cu grijă luați gălbenușurile și puneți-le pe o farfurie. Acest fel de mâncare este servit în unele restaurante scumpe.

7. Inventați un pahar ce nu se revarsă.

O soluție excelentă pentru copii. Dintr-un astfel de pahar este comod să beți apă în tren sau mașină, fără teama că lichidul se va vărsa. Pur și simplu acoperiți paharul cu un mic fragment de folie alimentară, lipind bine marginile. Apoi puneți un pai pe centru.

8. Păstrați prospețimea bananelor.

Folia alimentară, precum și folia de aluminiu, salvează bananele de deteriorarea prematură. Înfășurați baza ligamentului cu folie și dați fructul la frigider.

9. Faceți o capcană pentru insecte.

Pentru a scăpa de insectele din bucătărie, puneți ceva dulce pe fundul unui pahar (de exemplu, niște căpșuni). Acoperiți bine paharul cu folie alimentară și faceți câteva găuri, folosind o scobitoare. Insectele vor intra în paharul cu momea și nu vor mai putea ieși.

10. Faceți folia alimentară mai ”ascultătoare”.

Dacă folia alimentară se desface prost, se lipește și se rupe, țineți-o timp de o oră în frigider. Sub influența temperaturilor scăzute, va deveni mai puțin elastică și cu aceasta va fi mai ușor de lucrat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1