11 reguli de aur de urmat atunci când prăjiți carnea sau peștele!

La prima vedere, este foarte simplu de prăjit carnea sau peștele – doar aranjați carnea pe o tigaie cu ulei încins. Însă, pentru un fel de mâncare absolut delicios, mai e nevoie de cunoștințe în domeniul culinar. Vă prezentăm un șir de reguli de urmat atunci când veți prăji carnea sau peștele. Acestea vă garantează o mâncare delicioasă, fină și suculentă, cu o crustă crocantă.

11 REGULI DE AUR DE URMAT ATUNCI CÂND PRĂJIȚI CARNEA SAU PEȘTELE

1. Atât carnea, cât și peștele trebuie prăjit doar pe ulei rafinat. Cantitatea de ulei trebuie să fie egală cu 8% din masă produsului ce urmează a fi prăjit. Tigaia folosită trebuie să fie cu fundul gros.

2. Înainte de a prăji carnea, uscați-o cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Excesul de lichid va încetini procesul de prăjire și rumenire a cărnii.

3. Carnea trebuie prăjită cu puțin timp înainte de a fi servită. Nu sărați carnea înainte de a o prăji, de altfel, aceasta nu va mai fi la fel de suculentă. Presărați carnea cu sare cu câteva minute înainte de a o lua de pe foc. În acest fel, veți obține o crustă crocantă. Pentru a obține o carne frumos rumenită – presărați-o cu zahăr pudră.

4. Dacă folosiți pesmeți, înmuiați carnea mai întâi în ou bătut apoi în pesmeți. În acest fel veți obține o crustă de pesmeți rumenă și nu neagră.

5. Nu întoarceți carnea prea des atunci când aceasta se prăjește.

6. Marinați carnea astfel încât aceasta să devină moale și fragedă, chiar dacă este deja bătrână. Dacă nu dispuneți de suficient timp, ungeți-o cu muștar. La fel, o puteți frăgezi, apoi stropi cu suc de lămâie.

7. Carnea și pârjoalele trebuie puse în tigaie doar când aceasta este foarte bine încălzită. Pentru a testa temperatura stropiți tigaia cu puțină apă – dacă picăturile se vor vaporiza imediat, puteți începe a prăji carnea.

8. Pentru a evita mirosul neplăcut atunci când prăjiți peștele, puneți în tigaie câteva felii de cartof crud.

9. La prăjirea bucăților mici de carne nu folosiți capacul și nu turnați prea mult ulei.

10. Pentru a obține o carne delicioasă, țineți-o în apă clocotită câteva minute înainte de a o prăji.

11. Dacă doriți ca ceapa pentru carne să capete o nuanță aurie apetisantă – presărați-o cu făină.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1