11 trucuri profesionale pentru cele mai bune gospodine – fiecare mic secret ascunde o experiență vastă!

Vă prezentăm un șir de trucuri și secrete profesionale, extrem de utile pentru toți cei ce iubesc gătitul. Aplicând în practică aceste șiretlicuri, veți cuceri un alt vârf al artei culinare. Felurile gătite vor deveni și mai delicioase, iar procesul de pregătire a mâncării va deveni mai plăcut.

1. Pentru a obține papanași pufoși și delicioși, adăugați în aluatul cu brânză puțin ulei vegetal. Astfel, aceștia se vor prăji mai ușor, vor fi mai moi și nu se vor lipi de tigaie. Serviți papanșii cu smântână, miere, dulceață sau crema preferată.

2. Pentru a obține o ciorbă super delicioasă, adăugați în apă sfecla curățită împreună cu carnea. Fierbeți sfecla întreagă în supă. Cu puțin timp înainte ca ciorba să fie gata, scoateți sfecla din supă, dați-o prin răzătoare și întoarceți-o înapoi în cratiță. Când ciorba începe a fierbe, luați-o de pe foc.

3. Dacă preferați slănina și v-ați pomenit că ea deja s-a îngălbenit și începe a se usca – nu vă grăbiți să o aruncați! Dați slănina prin mașina de tocat carne și păstrați-o într-un borcan mic, la frigider. Când aveți nevoie, adăugați la aceasta usturoi. Un astfel de condiment poate fi adăugat la supe sau ciorbe.

4. Dacă preparați plăcinte cu legume, deseori se întâmplă ca sucul acestora să curgă în forma de copt sau pe tavă, astfel ruinând textura moale și pufoasă a aluatului. Pentru a evita această problemă, înfigeți în umplutura din legume câteva paste făinoase în formă de tub.

5. Dacă preparați pește sau un desert cu cremă de lămâie, cu siguranță veți avea nevoie de suc proaspăt de lămâie. Pentru a obține de două ori mai mult suc, chiar dacă lămâia este puțin uscată, înmuiați-o în apă fierbinte înainte de a o stoarce.

6. Castraveții murați se bucură de un succes aparte în sezonul rece al anului. Pentru a obține castraveți delicioși, ce se vor putea fi păstrați mai mult timp, adăugați în saramură praf de muștar. Astfel, anul împrejur îi veți bucura pe cei dragi cu castraveți aromați, crocanți și apetisanți.

7. Pentru a păstra aroma și gustul condimentelor, păstrați-le în recipiente cu capac, ce se închid ermetic. Acestea pot fi din ceramică, porțelan sau orice tip de sticlă întunecată. La fel, este important să păstrați condimentele mai departe de orice sursă de căldură, precum aragazul sau cuptorul.

8. Aranjați coaja de banană pe o tavă de copt preventiv unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie. Aranjați pe coaja de banană carnea și dați-o la cuptor. Carnea coaptă în acest mod va deveni mai delicioasă, mai aromată și cu siguranță niciodată nu se va arde sau lipi de tava de copt.

9. Nu ezitați în plin sezon cald să vă aprovizionați cu crenguțe de vișin. Adăugați-le atât în ceai, cât și atunci când coaceți sau prăjiți înăbușit carnea. Veți obține un gust și o aromă de nedescris. Pe timp de iarnă, ceaiul cu crenguțe de vișin este binevenit. Extractele din aceste rămurele au rezultate remarcabile în combaterea virusurilor, în lupta cu bacteriile şi microorganismele, contribuind astfel la revigorarea sistemului imunitar

10. Când spălați verdeața într-un bol, nu scurgeți apa. Doar scoateți verdeața din bol și aranjați-o pe un prosop de bucătărie. Astfel praful va rămâne pe fundul bolului și nu pe verdeață. Folosiți cât mai des verdeața preferată la prepararea mâncării, aceasta fiind bogată în vitamine.

11. Pentru a obține o carne tocată delicioasă și suculentă, adăugați la aceasta zahăr. Folosiți 1 lingură de zahăr pentru 1 kg de carne tocată. Astfel, atât pârjoalele, chifteluțele sau orice alt produs preparat din carne tocată va fi mult mai suculent, iar aromele și gustul condimentelor se vor păstra mai bine.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1