17 sfaturi utile în bucătărie care vă vor face viața mai ușoară!

Fiecare gospodină cunoaște cel puțin 20 trucuri transmise din generație în generație, pe care le folosește în mod regulat la bucătărie.

Astăzi echipa Bucătarul.eu vă oferă încă 17 trucuri practice care vă vor ajuta să păstrați corect fructele, să măriți durata de păstrare a fructelor și ouălor, să obțineți carne suculentă, castraveți marinați crocanți, omletă pufoasă și multe altele. Descoperiți aceste trucuri utile și viața dvs va fi mai ușoară, iar timpul petrecut în bucătărie va fi o adevărată plăcere!

SFATURI UTILE ÎN BUCĂTĂRIE

1. Pentru ca aluatul pentru oladii din dovlecei să-și mențină forma în timpul prăjirii, trebuie să dați dovleceii prin răzătoare mare și să-i sărați. Puneți-i în strecurătoare, lăsați-i să stea timp de 30 de minute ca să lase suc.

2. Scoateți sâmburii vișinelor sau cireșelor cu ajutorul unei agrafe de birou. Extindeți una din laturi și scoateți sâmburele. De asemenea, puteți utiliza o agrafă de păr sau un ac de siguranță.

3. Carnea va avea o aromă apetisantă, dacă în timpul preparării șnițelelor nu veți scoate osul din carne. Faceți o tăietură mică de-a lungul oaselor, ca să se prăjească bine carnea de lângă oase.

4. Puneți câteva frunze de hrean în borcanul cu lapte pentru a evita înăcrirea acestuia, îndeosebi pe timp de vară.

5. Nu tocați verdeața aromată cu cuțitul, fiindcă își va pierde rapid uleiurile esențiale. Rupeți verdeața cu mâinile.

6. Deseori peștele marinat acasă se rupe atunci când este tăiat. Pentru a evita acest lucru trebuie să-l ungeți cu ulei de măsline atunci când îl marinați. Astfel fileul de pește va deveni elastic.

7. Curățarea ouălor: începeți curățarea cu capătul larg al oului unde a fost buzunarul de aer. Apoi folosiți o lingură, ca în imaginea de mai jos.

8. Dacă doriți să obțineți o omletă pufoasă, atunci bateți ouăle cu apă cu gheață. Folosiți o lingură de apă la 2 ouă.

9. Înainte de a coace carnea, puneți-o în apă clocotită timp de câteva secunde, astfel va fi mai moale și mai suculentă.

10. Cel mai bine să păstrați ouăle cu vârful în jos, astfel nu se va deteriora buzunarul de aer și ouăle vor fi proaspete mai mult timp.

11. Ciupercile de pădure trebuie sărate la sfârșit, ca să nu absoarbă sare în exces.

12. Dacă vă plac castraveții crocanți, atunci înmuiați-i în apă timp de cel puțin 2 ore înainte de marinare.

13. Dacă doriți să mâncați un măr la picnic, dar nu doriți să luați cuțitul, atunci folosiți acest truc. Tăiați acasă mărul, ca în imaginea de mai jos și strângeți feliile cu un elastic. Astfel mărul nu se va întuneca la culoare.

14. Congelați căpșunele cu zahăr. Astfel le veți păstra mult timp și nu se vor deforma după decongelare.

15. Veți scoate ușor checul din formă, dacă veți presăra cu griș forma unsă de copt.

16. Dacă ați cumpărat multe banane, atunci le puteți păstra în pungi de plastic la congelator. Este foarte comod și bananele își păstrează vitaminele.

17. Dacă infuzați ceaiul prea mult timp, acesta are un gust amar neplăcut. Infuzați ceaiul negru timp de 3-5 minute, iar cel verde – 2-3 minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1