17 trucuri culinare, care o să vă facă viața mai ușoară. Chiar astăzi voi încerca trucul nr. 3!

Fiecare gospodină visează ca bucatele obținute să fie mereu gustoase și frumoase, de aceea echipa Bucătarul.eu vă oferă 17 trucuri culinare, care o să vă ajute să preparați mai rapid și să evitați unele lucruri neplăcute care vă pot strica bucatele. Sperăm că aceste sfaturi simple o să vă fie de folos și de azi înainte veți pregăti doar bucate delicioase, care vor fi apreciate de oaspeți și cei dragi.

Trucuri culinare

1. Ca să obțineți șnițele gingașe, trebuie să le lăsați în amestec din oțet și ulei timp de o oră (proporția de 1:1).

2. Ca să obțineți pârjoale suculente, trebuie să adăugați în umplutură ceapă crudă tăiată mărunt și ceapă prăjită ușor în proporție de 1:1 și puțin cartof crud ras.

3. Dacă nu ați luat spuma de la supă și aceasta s-a lăsat, atunci turnați în cratiță un pahar de apă clocotită. Înlăturați spuma, când va apărea la suprafață.

4. Prăjiți pârjoalele la foc mare timp de un minut, apoi reduceți puțin focul, întoarceți pârjoalele după 5-6 minute și măriți focul din nou timp de 30 de secunde.

5. Ca să nu se sfărâme peștele în timpul prăjirii și să capete o crustă apetisantă, trebuie să-l ștergeți în prealabil cu un prosop de hârtie și să-l sărați imediat.

6. Amestecați cartoful ras cu o cantitate mică de lapte, ca să nu-și schimbe culoarea.

7. Vă recomandăm să preparați cartofii vechi astfel: adăugați la fierbere 1 linguriță de oțet de mere, 2 căței de usturoi și o frunză de dafin sau fierbeți-i în supă.

8. Aluatul cu drojdie va deveni moale, dacă veți adăuga un cartof fiert ras fin.

9. Aluatul va crește mai rapid, dacă veți introduce câteva paste penne.

10. Fasolea nu se va întuneca, dacă o veți fierbe într-o cratiță fără capac.

11. Atunci când preparați salată din varză murată, înlocuiți merele cu câteva felii de portocală sau mandarină.

12. Adăugați uleiul de floarea soarelui în salată, doar după ce ați asezonat-o cu sare și piper.

13. Ca să obțineți supă transparentă, trebuie să puneți în timpul fierberii o coajă de ou spălată. Apoi strecurați lichidul.

14. Fileul de pui rigid va fi gata mai rapid, dacă după ce a fiert timp de 20 de minute, îl veți pune în apă rece pentru 5 minute.

15. Ca să îndepărtați mirosul neplăcut, atunci când prăjiți peștele, trebuie să puneți în ulei un cartof crud, curățat și tăiat.

16. Puteți răci compotul rapid, dacă veți pune o cratiță mică de compot într-o cratiță cu apă cu gheață în care veți adăuga sare grunjoasă.

17. Atunci când preparați chisălița, turnați amidonul diluat mai aproape de pereții vasului, dar nu în centru.

Sperăm că aceste sfaturi simple o să vă fie de folos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1