2 cartofi, 1 morcov și puțină carne tocată – tot de ce aveți nevoie pentru o cină delicioasă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă uimitoare de pârjoale în sos. Aceasta este o rețetă foarte interesantă și mai puțin obișnuită. Pregătind felul de mâncare pentru cei dragi, veți obține cu siguranță un deliciu uimitor. Mai ales că pentru prepararea pârjoalelor, veți avea nevoie de cele mai simple ingrediente – morcovi, cartofi și carne tocată. Pârjoalele în sos sunt o adevărată explozie de gust și arome.

INGREDIENTE  

– 2 cartofi

– 1 morcov

– 300 g carne tocată de porc

– 1 cățel de usturoi

– 5 g de sare

– boia roșie după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SOS

– 20 g pastă de roșii

– 1 ceapă

– 200 g de apă

– 40 g de smântână

– 1/2 linguriță de sare

– ierburi aromate italiene după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Puneți cartofii într-un bol și lăsați-i pentru ceva timp. Scurgeți cartofii de suc.

2. Curățiți morcovul, spălați-l și dați-l prin răzătoarea mare. Combinați într-un bol cartofii cu morcovul, adăugați carnea tocată și usturoiul zdrobit. Potriviți ingredientele cu sare, piper negru măcinat și boia roșie. Mixați bine compoziția.

3. Modelați pârjoale de forma dorită din compoziția obținută. Prăjiți pârjoalele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mare pe ambele părți, până se vor rumeni.

4. Pregătiți sosul: dizolvați pasta de roșii într-un pahar cu apă.

5. Curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos, apoi turnați pasta de roșii dizolvată și smântâna. Amestecați bine ingredientele și potriviți-le cu sare și ierburi uscate italiene după gust.

6. Puneți în tigaia cu sos pârjoalele și înăbușiți-le timp de aproximativ 25-30 de minute, la flacăra mică. Opriți focul.

7. Puneți felul de mâncare într-o farfurie și serviți-l cu mare plăcere alături de garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1