2 cartofi și brânză de vaci – delicios, rapid și economic!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de papanași cu brânză de vaci și cartofi, la tigaie. Preparând o gustare după această rețetă, veți obține niște papanași fini și delicioși, care vor fi savurați și de cei ce nu adoră brânza. Serviți gustarea gingașă cu smântână și aceasta va fi foarte des solicitată de către toți membrii familiei.

INGREDIENTE  

– 2 (300 g) cartofi

– 180 g brânză de vaci

– 1 ou

– sare după gust

– 5 linguri de făină cernută

– 1,5-2 linguri de smântână (pentru a servi)

– verdeață pentru decor

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți brânza de vaci într-un bol și spargeți 1 ou. Amestecați ușor ingredientele, apoi tocați-le folosind blenderul.

2. Decojiți și spălați cartofii, apoi tăiați-i cuburi mari. Fierbeți cartofii într-o cratiță, până sunt gata. Presărați cartofii cu sare în timpul fierberii.

3. Strecurați apa din cratiță și zdrobiți cartofii. Lăsați piureul să se răcească.

4. Uniți piureul cu amestecul de brânză de vaci. Frecați bine ingredientele, până veți obține un amestec omogen. Apoi adăugați treptat câte 1 lingură de făină. Omogenizați ingredientele. Ar trebui să obțineți un amestec lipicios.

5. Turnați niște făină într-o farfurie. Modelați papanașii – luați o lingură de aluat, treceți-o prin farfuria cu făină și formați papanașii.

6. Prăjiți-i într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, la foc mic, până sunt gata și se rumenesc frumos.

7. Așezați deliciul aromat pe o farfurie. La dorință, stropiți-i frumos cu smântână și decorați-i cu verdeață. Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1