20 de trucuri de la bucătarul șef care vă vor face viața mai ușoară

De multe ori facem niște lucruri obișnuite, așa cum ne-au învățat părinții, însă nu ne gândim că acestea pot fi mult mai simple, dacă am fi mai creativi. Echipa Bucătarul.eu v-a pregătit 20 de sfaturi universale, care va vor ajuta să vă simțiți în bucătărie ca peștele în apă. Datorită acestor trucuri extraordinare veți deveni un adevărat bucătar șef și veți economisi mult timp.

1. Cum puteți salva supa sărată

Sunt mai multe modalități de salvare a supelor sărate. Puteți scufunda în supă un tifon cu o cantitate mică de cereale și să le fierbeți: cerealele vor absorbi excesul de sare. De asemenea, puteți scufunda în supă o lingură cu un cub de zahăr rafinat: când zahărul va începe să se topească, scoateți lingura și repetați procedura cu alt cub de zahăr.

2. Cum să faceți carnea de vită fragedă

Dacă doriți să preparați un steak de vită și doriți să fie fraged, atunci trebuie să marinați carnea în maioneză înainte de preparare.

3. Porumbul

Știuletele de porumb fiert care a rămas poate fi folosit în salate. Pentru aceasta, tăiați boabele de porumb cu un cuțit ascuțit.

4. Cum să păstrați gustul intens al bucatelor

Încălziți farfuriile înainte de a servi mâncărurile calde și răciți-le înainte de a le servi pe cele reci. Astfel bucatele își vor păstra gustul proaspăt și intens.

5. Cum să separați ușor gălbenușul

Puteți înlocui accesoriile de bucătărie pentru separarea gălbenușului de albuș cu o sticlă de plastic obișnuită.

6. Laptele și piureul de cartofi

Nu trebuie să diluați piureul de cartofi cu lapte rece, deoarece va căpăta o culoare gri. Veți obține un piure perfect, dacă veți aduce laptele la fierbere și îl veți adăuga fierbinte.

7. Gheață delicioasă

Puteți prepara condimente gustoase pentru bucate, dacă veți mărunți verdeața, o veți amesteca cu ulei de măsline și o veți pune în formele pentru gheață. În afară de aceasta, puteți prepara gheață delicioasă pentru băuturi cu felii de lămâie, portocală, frunze de mentă și fructe de pădure.

8. Vin congelat

După metoda prezentată mai sus, puteți congela vinul și să-l folosiți în experimentele culinare.

9. Dacă pâinea este veche

Sunt o mulțime de metode de preparare a bucatelor din pâine pe lângă banalele tartine. Una dintre acestea – pâinea cu cașcaval – o mâncare excelentă care se prepară rapid și este potrivită pentru toată familia.

10. Cum să păstrați legumele

Ca să păstrați legumele mai mult timp, cum ar fi: broccoli și țelina, trebuie să le înveliți în folie de staniol.

11. Cum să împrospătați pizza

Că sa oferiți pizzei reci o aromă și un gust proaspăt, trebuie s-o încălziți în tigaie, dar nu în cuptorul cu microunde.

12. Ca să nu se înnegrească avocado

Avocado tăiat nu se va înnegri, dacă îl veți stropi cu oțet de mere sau îl veți păstra lângă o felie de ceapă.

13. Cum să faceți orice cuțit comod pentru tăiere

Ca să nu alunece mânerul cuțitului în timpul tăierii, trebuie să fixați pe acesta câteva benzi elastice pe toată lungimea.

14. Alternativă maionezei

Dacă ați terminat maioneza, atunci o puteți înlocui cu smântână amestecată cu un gălbenuș de ou fiert și o lingură de muștar.

15. Dacă ceapa tocată se ofilește

Ceapa tocată se va păstra proaspătă, dacă o veți pune pe un platou presărat cu sare. De asemenea, o puteți înveli în folie alimentară sau s-o ungeți cu ulei și s-o puneți într-un recipient.

16. Secretul hriștii delicioase

Terciul din hrișcă prăjită fierbe mai repede și este sfărâmicios și aromat. Presărați hrișca pe o tigaie din fontă sau pe tavă și prăjiți-o la cuptor timp de câteva minute.

17. Eliminați mirosul din vase

Dacă vasele au păstrat mirosul de pește sau ceapă, atunci trebuie să le clătiți bine cu apă și oțet – mirosul va dispărea.

18. Cafea în ibric

Pentru ca zațul de cafea să se lase la fundul ibricului, trebuie să adăugați o linguriță de apă rece și să așteptați timp de 30 de secunde. Apoi turnați cafeaua în ceașcă.

19. Cum să păstrați pâinea proaspătă

Pâinea se va păstra mai mult timp proaspătă, dacă veți pune o bucată de măr în cutia pentru pâine.

20. Cartofi crocanți

Veți obține cartofi prăjiți gustoși și crocanți, dacă îi veți usca în prealabil cu un șervețel sau îi veți pune în cuptorul cu microunde puțin timp, după care îi veți prăji.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1