200 g de brânză și 4 ouă pentru cel mai gingaș tort din lume! Un desert foarte simplu, dar extrem de gustos!

Tortul “Parsla” este un desert foarte simplu, dar incredibil de gustos, care se prepară din blaturi aerate din pandișpan, cremă de frișcă și brânză și este presărat cu un strat fin de cacao. Toate componentele creează o simfonie uimitoare de gust. Tortul este foarte delicat: fiecare bucățică de tort se topește în gură la def ca un fulg de nea. Savurați tortul cu ceai sau cafea.

INGREDIENTE PENTRU PANDIȘPAN

-120 g de făină

-4 ouă

-120 g de zahăr

-1/4 linguriță de vanilie

-1 linguriță de praf de copt

-1 priză de sare

-cacao (pentru presărare)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-200 g de brânză de vaci de 9-15 %

-100-120 g de zahăr

-250 ml de frișcă de 33 %

-1/4 linguriță de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pandișpanul. Bateți ouăle într-un bol adânc, adăugând treptat zahărul.

2. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt, sarea și vanilia. Puneți amestecul uscat în porții mici în amestecul de ouă și amestecați atent, ca masa să nu-și piardă volumul. Trebuie să obțineți un aluatul omogen cu densitate medie.

3. Tapetați o formă cu hârtie de copt (cu mărimea de aproximativ 20*30 cm) și ungeți-o cu puțin unt. Turnați aluatul în formă și distribuiți-l pe toată suprafața. Coaceți pandișpanul la 200 de grade timp de 10 minute.

4. Crema. Amestecați brânza cu zahăr și vanilie. Amestecați cu blenderul până veți obține o masă cremoasă fără cocoloașe.

5. Bateți frișca rece cu mixerul până se va îngroșa, apoi combinați-o cu masa de brânză.

6. Tăiați blatul rece în 2 părți, nivelați marginile. Puneți 2/3 din cremă pe blatul inferior și acoperiți cu al doilea blat. Ungeți partea superioară și părțile laterale cu crema rămasă. Presărați tortul cu cacao printr-o sită și dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, ca să se îmbibe.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1