3 moduri de a înrădăcina o floare de trandafir!

Dintr-o vază cu flori într-un pat de flori: deci, ne referim la plantarea trandafirilor dintr-o floare tăiată. Trandafirii sunt flori frumoase, din care se crează buchete minunate. Buchetul de trandafiri este cumpărat sau oferit din diverse motive. Aceste flori minunate ne încântă și oferă o plăcere deosebită. Adesea, chiar nu vrem să ne despărțim de ele, aruncându-le în coșul de gunoi.

Mulți oameni știu că dintr-o singură tulpină de trandafir poate crește un tufiș bogat cu aceste flori superbe, dar nu toată lumea a încercat să o facă. Mulți cred că doar un specialist poate da florilor tăiate o a doua viață – un florar sau grădinar. Dar aceasta este o eroare. Toată lumea o poate face, trebuie doar să încercați.

În condiții casnice, este foarte ușor de înrădăcinat, apoi de crescut trandafiri frumoși Una dintre cele mai ușoare metode este înrădăcinarea butașilor cu cartofi. Există însă alte modalități: de exemplu, utilizarea bio stimulanților naturali care determină creșterea activă a rădăcinilor laterale.

Modalități de a crește trandafiri 

Puteți încerca pe o singură tulpină orice metodă vă place, iar la final să comparați rezultatele. Doar după aceasta, puteți alege pentru dvs cel mai optim mod de a planta trandafirii și apoi de a-l aplica cu încredere.

Creșterea rădăcinilor prin utilizarea soluției de drojdie.  

1. Pregătiți un amestec de 1 l de apă, în care dizolvați 100 ml de drojdie.

2. În compoziția rezultată, scufundați tulpinile florii până la 1/3 din lungimea lor. Lasă-le pentru 2 zile.

3. Apoi scoateți tulpinile din amestecul de apă cu drojdie, clătiți-le în apă caldă și iar puneți-le în amestec, deja până la jumătate de tulpină.

4. Pe măsură ce cantitatea de soluție scade, este necesar să adaugați apă pentru a menține cantitatea inițială de amestec din apă cu drojdie.

5. Păstrați tulpinile în soluție până când rădăcinile vor apărea.

Creșterea rădăcinilor cu apă de miere. 

1. Pregătiți un amestec de 1 l de apă și 1 linguriță de miere.

2. Amestecați, până se dizolvă mierea în apă.

3. Scufundați tulpinile de trandafiri până la 1/3 din lungime în amestecul dulce.

4. Lăsați tulpinile în soluția dulce timp de aproximativ 10-12 ore.

5. Apoi transferați tulpinile într-un vas cu apă obișnuită, scufundându-le până la jumătate din lungime.

Creșterea rădăcinilor sub influența floarei de aloe vera. 

1. Pregătiți un amestec de 1 l de apă și 10 picături de suc proaspăt stors de aloe.

2. Sucul de aloe trebuie adăugat în apă proaspăt stors.

3. Scufundați tulpinile în amestec până la jumătate din lungimea lor.

4. Este necesară monitorizarea constantă a nivelului amestecului – cu scăderea treptată a acestuia este necesară adăugarea de apă.

5. După 10 zile, adăugați alte 5-7 picături de suc de aloe în amestec. Această compoziție accelerează formarea rădăcinilor laterale și activează regenerarea celulelor plantelor.

Când tulpinile au deja rădăcini suficiente, trebuie să fie plantate în pământ. În funcție de dorințele dvs, pentru creșterea trandafirilor, puteți folosi atât ghivece pentru flori cu un sol special cât și terenuri deschise, favorabile pentru creșterea florilor.

Trandafirii crescuți de dvs vă vor bucura prin frumusețea, tandrețea și vă vor încânta cu aroma lor. Ca simbol al iubirii și frumuseții – cu siguranță vă vor aduce fericire.

1