3 trucuri extraordinare datorită cărora orezul nu se va lipi niciodată! Nr.2 este o adevărată descoperire pentru mine…

Multe gospodine evită să pregătească bucate din orez, deoarece acesta deseori se lipește și formează cocoloașe. Echipa Bucătarul.eu vă prezintă câteva trucuri ca să obțineți mereu orez ideal. Țineți cont de aceste sfaturi utile și veți prepara bucate delicioase din orez ca un adevărat bucătar șef.

1. ÎNMUIAȚI OREZUL ÎNAINTE DE PREPARARE

1. Dacă veți urma acest sfat, atunci orezul se va umfla și în timpul preparării va lăsa mai puțin amidon. Trebuie să turnați apă rece deasupra orezului, astfel încât să fie acoperit cu apă aproximativ de 2 degete și să-l lăsați timp de o oră.

2. Scurgeți apa și topiți 50 g de unt într-un ceaun. Adăugați în ceaun apă clocotită în proporție de 1:1 (o parte de apă și o parte de orez). Adăugați 1/2 linguriță de sare și amestecați. Presărați orezul, acoperiți ceaunul cu capac și fierbeți timp de 15 minute. Dacă toată apa se va evapora – orezul este gata. Acoperiți-l cu capac și lăsați-l să stea timp de 30 de minute.

2. PRĂJIȚI OREZUL

1. Fierbeți apa. Spălați orezul, puneți-l într-o strecurătoare și lăsați-l să se usuce.

2. Turnați 2 linguri de ulei în cratiță, puneți-o la foc, presărați orezul și prăjiți-l timp de 5-10 minute. Trebuie să amestecați orezul continuu. Prăjiți orezul până va deveni alb.

3. Turnați în cratiță apă clocotită, adăugați sare și amestecați bine. Acoperiți orezul cu capac și fierbeți-l la foc mic până se va evapora apa. Puteți amesteca orezul în timpul fierberii, dar nu mai mult de 1-2 ori.

3. FOLOSIȚI O CANTITATE MARE DE APĂ

1. Fierbeți 2 l de apă într-o cratiță. Paralel fierbeți apa într-un fierbător. Spălați bine orezul. După ce va începe apa să fiarbă, adăugați sarea și orezul.

2. Fierbeți orezul până va fi aproape gata. După ce orezul a fiert – presărați-l într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Turnați apa clocotită din fierbător peste orez și lăsați-l să se scurgă timp de 5 minute.

3. Puneți orezul în cratiță și adăugați un pic de ulei. Puteți înlocui uleiul cu unt topit. Amestecați orezul și lăsați să se întrepătrundă aromele.

Sperăm că aceste sfaturi o să fie de folos și veți obține orez excelent.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1