4 sfaturi simple, datorită cărora veți obține o roadă bogată de ceapă în fiecare an!

Dacă aveți o roadă proastă de ceapă, atunci cu siguranță nu cunoașteți sau nu ați respectat unele reguli. Deci, vă îndemnăm să descoperiți top 4 cele mai utile sfaturi, respectarea cărora vă va asigura cu o roadă foarte bogată de ceapă. Salvați-le, deoarece sunt de mare folos.

Sfaturi pentru creșterea cepei: 

1. Înainte să plantați ceapa, trebuie s-o înmuiați în soluție salină și apoi în soluția de permanganat de potasiu. 

– Pentru soluția salină: amestecați 1 linguriță de sare cu 1 lde apă într-un vas.

– Pentru soluția de permanganat de potasiu: diluați permanganatul de potasiu în apă, astfel încât soluția să aibă o culoare întunecată. Puneți ceapa pentru 2 ore în soluție, apoi spălați-o bine sub un jet de apă.

2. Soluție împotriva muștei cepei

La început, udați ceapa cu apă obișnuită până când apare prima frunză. După aceea, pregătiți o soluție pe bază de amoniac (două linguri), care trebuie diluat într-o găleată de apă. Pentru 6 metri de pat de ceapă veți avea nevoie de trei găleți. Ziua următoare udați ceapa cu apă obișnuită.

Când trec 10-14 zile, trebuie să udați ceapa cu o altă soluție: 1 lingură de sare la 1 l de apă. Ziua următoare udați ceapa cu apă obișnuită.

Apoi, după 10 zile, diluați permanganatul de potasiu în apă, până obțineți o soluție de culoare întunecată. După 24 de ore udați ceapa cu apă obișnuită.

3. Îngrășăminte

Dizolvați 100 g de drojdie proaspătă într-o găleată cu apă, lăsați-o pentru 60 de minute. Mai întâi, udați ceapa cu apă obișnuită, iar după câteva ore, fertilizați-o. Ziua următoare udați ceapa cu apă obișnuită.

4. Recoltare

Când strângeți ceapa, uscați-o la soare, direct pe pământ.

Roadă bogată să aveți!

1