5 cele mai reușite rețete de ceapă marinată

De multe ori, în rețetele de salate sau preparatele cu carne, se întâlnește un ingredient simplu, dar cu un gust ciudat de delicios și deosebit. Nu este sofisticat și greu de găsit, trebuie doar să-i descoperi secretul! Este ingredientul care înnobilează gustul unei salate și încarcă cu o aromă deosebită mâncărurile din carne și pește. Este vorba de ceapa marinată! Echipa Bucătarul.eu ți-a pregătit 5 rețete simple care vor face minuni din banala ceapă. Simplu și rapid! Transformă o rețetă obișnuită, în una specială!

1. CEAPĂ MARINATĂ. REȚETA CLASICĂ.

Ingrediente pentru 1 kg de ceapă marinată: 12 cepe, 100 ml de oțet de 9%, 3 linguri de ulei, frunză de dafin, sare și piper negru boabe după gust.
Pentru această marinadă sunt potrivite cepele iuți. Adăugați în oțet ulei și amestecați. Puneți în cratiță ceapa tocată, sarea, piperul negru boabe, frunza de dafin și acoperiți cu apă. Puneți amestecul la foc, până ajunge la temperatura de 75-80 de grade. Scoateți de la foc și răciți. Lăsați ceapa să se macereze, în borcan, la frigider timp de 5-6 zile.

2. CEAPĂ MARINATĂ – METODA CEA MAI RAPIDĂ.

Tăiați ceapa semicercuri. Turnați apă clocotită peste ceapă, apoi clătiți cu apă rece.

Adăugați zahăr și oțet după gust.

Lăsați să se macereze 10-15 minute.

3. CEAPĂ MARINATĂ CU SUC DE LĂMÂIE.

Tăiați ceapa rondele și aranjați-le în cratiță. Pregătiți marinada. Într-un litru de apă adăugați jumătate de lămâie și 50 g de zahăr. Amestecați și turnați marinada peste ceapă. Puneți compoziția la foc și aduceți până la punctul de fierbere. Luați de pe foc și clătiți sub jetul de apă rece.

4. CEAPĂ DULCE MARINATĂ.

Soiurile de ceapă dulce de obicei nu sunt iute. Pentru această rețetă de ceapă marinată, veți folosi cepele întregi. Adăugați doar puțin oțet și sare. Lăsați pentru 1-2 ore la loc răcoros.

5. CEAPĂ MARINATĂ CU MUȘTAR.

Tăiați ceapa rondele. Amestecați muștarul cu ceapa (preferabil ceapă dulce). La 2-3 cepe puneți 2-3 linguri de muștar. Adăugați puțină sare, piper negru și maghiran. Adăugați 2 linguri de ulei, 50-70 g de maioneză. Dați la frigider pentru 2 ore.

Recomandări:

Unii bucătari adaugă în ceapa marinată vin sec. Ceapa marinată poate fi colorată cu suc de sfeclă roșie.
O rețetă alternativă pentru ceapa marinată: adăugați peste ceapa iute, tăiată rondele, o linguriță de oțet (70%). Turnați apă clocotită și lăsați să se macereze. Scurgeți oțetul, stoarceți ceapa. Apoi presărați cu sare, zahăr și 2 linguri de ulei. Lăsați o oră la frigider.
Un truc pentru ca ceapa să nu fie foarte iute: Fierbeți până ajunge la punctul de fierbere sau turnați apă clocotită peste ceapă. Aveți grijă să nu o țineți prea mult, ca să rămână totuși crocantă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1