5 feluri de mâncare care m-au speriat doar prin aspect: nu aș îndrăzni să le mănânc!

Deja ne-am referit la faptul că servirea este un lucru foarte important. Deci, nu merge vorba de aspectul mesei de serbare ci, de aspectul felurilor de mâncare în sine – cum este decorată de exemplu o salată, dacă nu este servită pe porțiuni individuale.

Felurile de mâncare care arată bine pe o farfurie, provoacă o mare poftă de mâncare, la orice persoană, chiar dacă nu prea adoră conținutul unor ingrediente, din care este acestea sunt gătite.

Vă vom da un exemplu din copilărie: într-o cafenea, în vremurile îndepărtate au fost servite niște chiftele în formă de ”ciuperci”. Două chiftele mici, modelate sub formă de ciuperci de pădure, care chiar nu erau comestibile, deoarece nu aveau nici un gust! Dar au fost comandate de toți (cel puțin o dată), doar din pur interes și chiar mâncate! Deci, felul de mâncare doar arăta frumos, atât.

Se mai întâmplă că o persoană se străduie să decoreze o salată, de exemplu, dar în fine, se pare că are ceva care provoacă efectul opus și nu o bună poftă de mâncare. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă când gospodina nu are limită la decor sau e lipsită de fantezie.

Din anumite motive, victimele unor astfel de decorațiuni sunt cel mai adesea salatele și torturile. Puțin mai rar – felurile de mâncare fierbinți.

Iată o salată. Uitându-mă la ea, mă simt ca un canibal. Nu faceți salate sub formă de fețe sau părți ale corpului! NU arată bine deloc.

În plus, am descoperit cum s-a servit salata ”șubă”. De la un capăt al platoului, se vede coada, iar din cealaltă capul. Pofta a dispărut instantaneu, pentru că arăta…nu prea bine.

Vă spun un secret: capul și coada nu sunt cele mai teribile lucruri pe care le puteți face cu heringul din ”șubă”. Ce ziceți de asta?

Deci, unii se bat joc de orice mâncare. Am înnebunit, încercând să-mi dau seama ce este asta, ori că persoana este un novice în arta culinară, ori nu știe ce înseamnă limita. Chiar o fi un purceluș?

Dar aici nu pot să nu scriu: pentru ce așa să se bată joc de piure? Este un fel de mâncare excelent, delicios, sățios. Principalul lucru este să-i prindem pe consumatori și să le explicăm că autorul nu a conceput nimic rău. Apropo, creatorul acestei sculpturi este foarte talentat. Dar ochii din olive m-au străpuns. Ei arată atât de emoționant și au o privire atât de tristă ca și cum ar fi întrebat:

– Chiar vrei să mă mănânci?

Iată încă un purceluș, văzând-ul accidental prin internet…

Cum credeți, din ce este gătit?

Apropo, foarte des obiectele pentru creație devin puii. Într-o zi, îmi amintesc, am văzut o salată sculptată sub formă de broască țestoasă. În locul capului de broască țestoasă era lipit un cap de pui, chiar cu cioc. Iar labele țestoasei erau înlocuite cu ghearele puiului. Salata a decorat masa festivă, iar oaspeții au privit-o cu mare uimire și neînțelegere. Nimeni nu a îndrăznit să guste din aceasta.

Nu, să nu credeți că judecăm autorii capodoperelor culinare. Dimpotrivă. Servirea este importantă. Spunem doar că ne sperie un astfel proces creativ.

Apropo, ați ocazia să vedeți astfel de ”creații”? Cum a fost reacția?

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1