Soțul meu și cu mine am avut de plătit o ipotecă și nu aveam ce mânca. Apoi ne-am obișnuit să economisim resurse și produse. Psihologia unei tinere ipotecare urbane cu copii este că odată plătită, este necesar să o folosești cât mai mult. Acesta este un obicei urban tipic. Când nu aveam grădină, cumpăram legume și fructe de la fermieri. Desigur, acestea erau de înaltă calitate, dar costisitoare. Apoi, a devenit un obicei de a folosi maximul din aceste produse. O parte din produsele ce la unele gospodine sunt date la coș, noi le congelăm și le folosim pentru pregătirea diverselor feluri de mâncare.
Am fost surprinsă când am văzut exact aceleași trucuri de la cei mai influenți bucătari din lume. Economisim și folosim tot felul de produse (care la unele gospodine se socot deja deșeuri) atunci când gătim sosuri și alte supe pentru a adăuga aromă.
TOP 5 produse bune pentru congelare:
1. Codițele și bețișoarele roșiilor.
Vă avertizez să nu puneți mult în supă! Sunt foarte mirositoare. Cel mai important este să nu uitați să le scoateți când supa (sosul) este fiert. Am văzut niște bucătari care congelează bețișoarele și codițele roșiilor anume pentru supe. Se pare că Ramsey sau Jamie Oliver au avut o emisiune despre asta.
De asemenea, este foarte gustos să faceți marinade cu codițele și bețișoarele de roșii iarna. De exemplu, când doriți varză murată la masa de sărbătoare. Codițele și bețișoarele de roșii vor oferi marinadei un miros interesant.
Atenție: codițele și bețișoarele de roșii trebuie scoase atunci când au eliberat aroma! Exact ca orice rădăcini aromate pe care se gătește supa.
2. Cozile culturilor rădăcinoase.
Țelină, pătrunjel, morcovi, ceapa – numai acestea trebuie curățate mai întâi. Puneți într-o pungă cozile de țelină grosieră și cozile de tulpină de pătrunjel. Cozile de păstăi puneți-le tot într-o pungă de plastic. Puteți folosi chiar și cele de ridiche neagră pentru a obține o supă de legume aromată și consistentă.
3. Cotorul cu semințe ale ardeilor grași.
Puteți curăța semințele, deoarece arată mai plăcut și estetic. Dar pe noi nu ne deranjează, doar strecurăm supa. Iar soțul le dă prin răzătoare, atunci când își pregătește o omletă. Chiar cu semințe. El spune că are un gust mai bun.
4. Capacele roșiilor.
Totul este clar aici: adăugați-le în supe de legume sau sosuri. Economisește mai ales timpul când prelucrați roșiile în cantități mari toamna – congelați capacele roșiilor. Vă vor fi de folos. Iarna, puteți îndepărta cu grijă cotorul verde și puteți face un sos rapid de roșii. Sau le tocați folosind blenderul și se fierbe cu condimente.
5. Verdeața
Acestea sunt ierburi aromate: de pe bulbii de usturoi nefolosiți, de pe tulpinile brute de rădăcină de țelină, mărar, busuioc, cimbru, rozmarin, salvie. Principalul lucru este să marcați pungile de plastic, cu numele ierburilor din interior. Mai congelăm și mazărea. Cea care nu este dulce, ci aspră, amară. Adăugăm câte puțin la supe.
Dvs congelați fructe și legume pentru toamnă și iarnă? Veți congela tulpinile, cozile și codițele legumelor? Ce părere aveți despre o astfel de economie? Așteptăm cu drag comentariile dvs.
Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!