5 greșeli mari care strică definitiv bucatele din pui.

Carnea de pui este una dintre cele mai populare produse folosite în întreaga lume datorită gustului, substanțelor nutritive, prețului accesibil și conținutului scăzut de calorii. Mulți dintre noi spun că prepararea puiului este foaie la ureche, însă nu este chiar așa.

Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 5 trucuri pentru prepararea unui pui perfect, care le va fi de mare ajutor gospodinelor începătoare. Țineți cont de aceste secrete culinare și nu veți mai comite greșeli când veți decongela și prepara puiul. Preparați un pui delicios și aspectuos, care va ieși mereu excelent.

Secretele preparării puiului

1. Cum decongelați puiul? Trebuie să decongelați puiul lent pe raftul inferior din frigider. Această metodă ne ajută să păstram mai bine substanțele nutritive și previne înmulțirea bacteriilor patogene, care la temperatura camerei apar pe suprafața cărnii în doar câteva minute.

2. O greșeală mare e să dați puiul din frigider direct la cuptor. Temperatura ridicată din cuptor va încălzi rapid pielea și straturile superioare de carne. Până căldura va ajunge la părțile interioare ale puiului, cele de sus vor fi atât de uscate, încât nu veți pute înghiți nicio bucățică de carne fără vreun sos.

3. Înainte de a condimenta puiul cu sare și piper, este necesar să uscați pielea puiului cu prosoape de hârtie, în caz contrar nu veți obține o crustă frumoasă și crocantă. Apropo, știți deja că nu trebuie să spălați puiul înainte de preparare?

4. Nu ezitați să asezonați puiul cu sare și condimente în cantități moderate. Sarea accentuează gustul cărnii și ajută la formarea crustei crocante, iar condimentele oferă un gust mai rafinat. Iată cele mai reușite combinații de ingrediente pentru pui: busuioc + usturoi + cimbru + rozmarin; boia + turmeric + ghimbir; lămâie + miere + usturoi + sos de soia + curry.

5. După coacere nu va grăbiți să serviți puiul la masă și să-l porționați. Lăsați puiul să se odihnească timp de 10-15 minute. În acest timp toate lichidele se vor distribui uniform pe carne și puiul va deveni suculent. Dacă veți tăia puiul rapid, atunci tot sucul și grăsimea pur și simplu vor curge pe mâncare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1