5 greșeli principale pe care le fac gospodinele atunci când prepară salata “Olivier”

Salata ”Olivier” este mâncarea tradițională pe masa de sărbătoare, în special la cina de Revelion. Prepararea acestei salate este un proces destul de simplu, evident, dacă reușiți să evitați niște greșeli destul de frecvente. Vă prezentăm 5 cele mai des întâlnite greșeli efectuate în procesul preparării salatei. Evitați-le și veți obține o salată gingașă, ușoară și foarte gustoasă.

Greșeala nr.1 – multă maioneză

Nu trebuie să asezonați salata doar cu maioneză și într-o cantitate foarte mare. Veți obține un gust nou, dacă veți combina maioneza cu un pic de smântână sau frișcă. Acest sos nu va da senzația de greutate la stomac.

Iaurtul grecesc – încă o variantă excelentă de sos pentru salată. Bucătarii recomandă să preparăm maioneză de casă și să asezonăm salata Olivier. Astfel vom obține o salată extraordinară.

Pentru ca salata să nu lase exces de lichid, trebuie să adăugăm sosul chiar înainte de servire.

Greșeala nr. 2 – mezelurile

Bucătarii profesioniști niciodată nu vor spune un cuvânt de bine de salata care conține salam fiert. Ingredientul principal trebuie să fie carnea. Puteți folosi file de pui, carne de porc, carne de vită sau chiar carne de raci.

Bineînțeles, că acum este imposibil să găsim găinușe de munte, care erau folosite la salata originală, dar și fără ele veți obține un gust bun. Este important să nu folosiți mezeluri.

Greșeala nr. 3 – mulți cartofi

Când adăugați prea mulți cartofi, obțineți o salată prea vâscoasă și cu mult amidon. Nu trebuie să folosiți acest produs ca ingredient principal.

Vor fi suficienți 3-4 cartofi medii pentru 12-14 porții de salată. Să nu credeți că sunt puțini. Aceasta e cantitatea moderată.

Greșeala nr. 4 – mazăre conservată

Nu vă puteți imagina salata “Olivier” fără mazăre conservată? Dar este o greșeală s-o adăugați. Așa consideră bucătării profesioniști.

Acest produs seamănă la gust cu cartofii, de aceea nu poate oferi salatei un gust nou. Trebuie să înlocuiți mazărea conservată cu mazărea congelată – astfel salata va căpăta un gust proaspăt și ușor.

Greșeala nr. 5 – puține ouă

Ouăle oferă salatei un gust gingaș, de aceea nu trebuie să economisiți la acest produs.

Bucătarii recomandă să adăugați cel puțin 3 ouă pentru 12 porții. Acest produs va echilibra gustul celorlalte ingrediente.

Dacă veți evita aceste greșeli, atunci veți obține o salată cu gust original, care o să vă surprindă prin perfecțiunea și textura sa ușoară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1