5 life hack-uri simple în bucătărie, pe care mulți le cunosc, dar puțini le folosesc!

Uneori se întâmplă că, după procesul îndelungat de gătire a felurilor de mâncare, vă dați seama că ”există o metodă de gătire mult mai simplă, dar ați uitat de ea”. Astfel de situații sunt observate destul de des. Drag amator ale bucatelor delicioase, recent, am decis să scriem astfel de sfaturi utile într-o listă separată, ca să nu mai uităm de ele. Deci, am selectat 5 sfaturi pentru dvs. Păstrați-le și nu le pierdeți!

1. Cât de simplu poate fi să stoarceți sucul din lămâie sau citrice. 

Sucul este mult mai ușor de stors dacă presați lămâia cu mâna și o rotiți pe suprafața mesei. Acesta este unul dintre puținele trucuri din selecție, pe care le folosim în mod regulat și ne amintim întotdeauna despre el.

2. Cum să aduceți rapid untul până la temperatura camerei. 

Am aflat despre acest truc recent. Ni-a plăcut, deoarece de multe ori uităm să scoatem preventiv untul din frigider pentru a prepara o cremă.

Tăiați cantitatea necesară de unt și puneți-o pe o farfurie. Puneți deasupra untului un pahar sau vas fierbinte. Pentru a încălzi paharul, turnați în acesta apa clocotită și lăsați-l pentru câteva minute. Peste 3-4 minute untul va fi deja moale.

3. Cum se lipește folia alimentară pe suprafața nelipicioasă. 

De această metodă ne folosim când frământăm aluatul pentru pâine, de exemplu. Am folosit un castron de metal, de care folia alimentară nu se lipește deloc. Deci, pentru a evita acest lucru, udați mâna cu puțină apă și ștergeți marginea castronului. Folia alimentară se va lipi de castron într-un mod miraculos.

4. Nu numai folia alimentară poate fi de ajutor. 

Puteți înlocui folia alimentară cu o căciuliță nouă de protecție pentru baie. Nu veți avea nevoie să udați mâinile și marginile bolului, deoarece aceasta are o bandă elastică. Singurul dezavantaj – este potrivită numai pentru boluri mici.

5. Cum să obțineți un aluat bine crescut și protejat de curenți. 

Știm cu toții că aluatul iubește un loc cald și nu-i plac curenții. Ca să evitați acest lucru, puneți-l în cuptor, fără să-l porniți. Cu siguranță, cuptorul îl va proteja.

Ce life hack vă pare cel mai evident, dar totuși îl uitați frecvent? Așteptăm cu drag comentariile dvs.

1