5 lifehack-uri în bucătărie pe care mulți le cunosc, dar puțini oameni le folosesc. 

Când mi-am cunoscut soția și m-a văzut prima dată gătind, a fost uimită. Pentru că am făcut multe lucruri complicate foarte simplu și rapid. Deși multe lucruri pe care le făceam în bucătărie, care mi se păreau elementare, soția mea le-a văzut pentru prima dată. Dragi prieteni, vin astăzi să vă să spun cât de ușor și simplu pot fi preparate deserturile de casă.

1. Cum se topește rapid untul sau ciocolata? 

Pentru a topi rapid untul sau ciocolata, nu este neapărat să o faceți cu ajutorul băii de aburi sau să încălziți compoziția pe foc. Folosesc cuptorul cu microunde, dar principalul lucru este să nu supraîncălziți produsele. Deci, metoda mea: încălzesc untul sau ciocolata cu impulsuri scurte timp de 10-15 secunde. După fiecare încălzire, amestec compoziția și repet procedura. Astfel, untul nu va ”exploda” , iar ciocolata nu se va supraîncălzi.

2. Cum să coaceți pandișpanul pufos dacă cuptorul nu coace bine?  

Când am închiriat un apartament acum câțiva ani, era un cuptor cu gaz rău. Să coc în acesta ceva bun a fost o sarcină extrem de dificilă – pandișpanul creștea neuniform, apoi ardea la fund, iar partea de sus nu era coaptă. Dar mama mi-a spus cum să rezolv această problemă. Încălzeam cuptorul la o temperatură puțin mai mare decât medie, iar forma cu aluat o înfășuram cu un prosop umed. Datorită acestui truc, pandișpanul se cocea uniform și creștea bine.

3. Cum sa coaceți un chec aspectuos?  

Ador checurile. Preferatul meu chec este cel cu stafide, dar aluatul acestuia este greu și se încălzește mult timp. Din acest motiv, până la sfârșitul coacerii, crapă suprafața checului și cel mai adesea nu arată chiar frumos. Dar există o modalitate de a evita acest lucru. Pentru un aspect frumos, înainte de coacere, cu ajutorul spatulei de silicon fac o incizie, cu o adâncime de aproximativ 1-2 cm. Acum, checul se va întinde frumos de-a lungul tăieturii.

4. Cum să nu stricați vasele atunci când lucrați la baia de aburi? 

Este un sfat destul de banal, dar eu însuși am reușit să stric câteva vase. Nu utilizați un vas de sticlă obișnuit la o baie de aburi. Există o mare șansă ca în acest proces să se spargă vasul de la o diferență mare de temperatură. Așa că am stricat câteva boluri de sticlă de la IKEA. Erau din sticlă groasă și păreau destul de rezistente. Ultima dată când am spart bolul, am început să topesc 1 kg de ciocolată. Deci, l-am aruncat.

5. Cum să umpleți sacul pentru patiserie ușor? 

Dacă rareori folosiți sacul pentru patiserie, atunci probabil că ați întâmpinat o problemă cum să-l umpleți. Mulți sunt sfătuiți să-l pună pe mână și apoi să-l umple, dar eu fac diferit. Eu îmbrac sacul pentru patiserie pe un pahar înalt (sau un recipient pentru blender) și apoi îl umplu.

Drag amator ale bucatelor delicioase, deci, acestea sunt sfaturile utile pe care am dorit să le împărtășesc cu dvs. Sper că vor fi de folos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1