5 moduri de curățare a grătarului: nu vei avea nevoie de perie!

Dacă până acum curățați grătarul cu peria și soluții chimice, atunci aceste idei o să vă fie de folos. Metodele vechi sunt nu doar dificile, ci și periculoase, deoarece atunci când folosiți peria, se pot rupe firele, care rămân pe grătar și ulterior pot ajunge în bucate.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă 5 moduri sigure de curățare a grătarului de grăsimi și alimente arse, astfel încât acesta va străluci și va arăta ca nou.

Cu ce să curățați grătarul? 

1. Ceapă și lămâie

Când grătarul este încă fierbinte, frecați-l cu o jumătate de ceapă sau lămâie. Acidul din aceste produse curăță excelent grăsimea și resturile arse.

2. Folie de staniol

Folia de staniol înlocuiește peria și curăță excelent murdăria. Rulați o bucată de folie într-o bilă, apucați-o cu un clește și frecați grătarul fierbinte. Curățarea va fi mai eficientă, dacă grătarul va fi bine încins.

3. Coca-Cola

Este suficient o singură cutie. Puneți grătarul într-o pungă de plastic, agitați băutura și deschideți-o în pungă. Spuma densă va curăța totul. Pentru un rezultat mai bun puteți lăsa grătarul în pungă pentru un timp.

4. Săpun lichid

Aplicați mult săpun lichid pe grătar, după care puneți-l într-o pungă de plastic și lăsați-l peste noapte. Dimineața clătiți – veți avea un grătar strălucitor.

5. Profilaxie

Pentru a evita bucățile de alimente arse, trebuie să ungeți grătarul înainte de preparare cu ulei de vegetal (de fiecare dată). Această procedură va simplifica curățarea ulterioară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1