5 moduri simple de sterilizare a borcanelor, fără dispozitive speciale.

Acum este sezonul de pregătire a conservelor. Multe persoane se întreabă cum de sterilizat corect borcanele, fără dispozitive speciale pentru sterilizare. Deci, vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, 5 metode de sterilizare. Metodele sunt foarte simple, care nu vă vor complica procesul de pregătire a conservelor delicioase pentru sezonul rece.

Înainte de sterilizare, borcanele trebuie spălate bine. Spălați-le cu bicarbonat de sodiu, apoi clătiți borcanele sub un jet de apă rece.

Metoda 1 – Sterilizarea la baia de aburi   

Turnați într-o tigaie apă rece și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere, apoi așezați o grilă pe tigaie, iar pe grilă – borcanele cu susul în jos. Sterilizați timp de 10-15 minute.

Metoda 2 – În cratiță cu apă

Este o metodă foarte utilă pentru sterilizarea borcanelor mici. Așezați borcănașele într-o cratiță cu apă rece și puneți-o pe foc. Acoperiți cratița cu capac, aduceți-o până la fierbere și fierbeți-o timp de 2-3 minute.

Metoda 3 – La cuptor

Așezați borcanele cu susul în jos pe grilă, în cuptorul rece. Porniți cuptorul, setați temperatura de 150°C și lăsați-le pentru 15-20 de minute. Închideți cuptorul. Lăsați borcanele înăuntru, pentru 15 minute. Nu deschideți ușa cuptorului. La fel, puteți să lăsați borcanele în cuptor până se vor răci complet.

Metoda 4 – La cuptorul cu microunde

Turnați puțină apă prin borcane și dați-le la cuptorul cu microunde. Setați puterea maximă al cuptorului dvs și sterilizați borcanele timp de 3 minute. Scurgeți apa din borcanele sterilizate.

Metoda 5 – Sterilizarea cu oțet

Turnați 2 linguri de oțet în borcan, acoperiți cu un capac și agitați-l foarte bine, ca oțetul să se răspândească pe toată suprafața interioară al acestuia. Apoi turnați oțetul din borcan într-un alt borcan. Procedați similar cu borcanele rămase.

Scrieți-ne, dvs cum sterilizați borcanele? Sau nu le sterilizați deloc? Sunteți de părerea că trebuie numaidecât de făcut acest lucru? Nu credeți că sterilizarea este doar o ”pierdere de timp”? Opinia dvs este foarte importantă pentru noi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1