5 reguli pentru ca smântână să nu să se brânzească în timpul înăbușirii. O problemă care poate fi rezolvată foarte simplu.

Adesea gătesc carne în sos de smântână, precum și supele le prefer cu smântână. Dar înainte, când pregăteam diverse feluri de mâncare cu smântână, aceasta întotdeauna se brânzea. Chiar și julienul era întotdeauna “cu fulgi”. Dar nu acum! Totul s-a dovedit să fie foarte simplu! Iată care sunt cele 5 reguli de urmat:

Regula Nr.1 

Procurați numai smântână de casă! Am verificat de multe ori – cele din comerț se brânzesc. Nu știu ce se adaugă la ele… Dar, dacă nu există nici o șansă de a cumpăra smântână de casă, atunci este foarte important ca smântâna să fie proaspătă și de cel puțin 25% grăsime. Aceasta nu trebuie să fie acră, ci dulce.

Regula Nr.2   

Smântână ar trebui să fie la temperatura camerei (în nici un caz din frigider).

Regula Nr.3  

Adăugați lapte sau smântâna doar la temperatura camerei. Cel puțin o jumătate de pahar. Amestecați bine, folosind telul. Sau adăugați apă, nu foarte multă (după necesitate ar fi mai bine să o adăugați în timpul procesului de înăbușire).

Regula Nr.4   

Smântână înainte de a se adăuga în felul de mâncare trebuie să fie îngroșată cu făină sau amidon. O lingură este suficientă. Se amestecă, astfel încât să nu existe cocoloașe.

Regula Nr.5  

Nu amestecați smântâna cu sosuri acide (de exemplu, cu pastă de roșii).

Desigur, există, de asemenea, a 6-ea regulă: gătiți cu dragoste și apoi orice fel de mâncare se va dovedi a fi delicios și foarte apetisant!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1