5 sfaturi-cheie de la bucătarul-șef. Vrei să ai o carne suculentă și prăjită uniform fără să se ardă? Iată ce trebuie să faci…

Pentru ca ieșirile la iarbă verde să fie cât mai plăcute și reușite, vă oferim câteva sfaturi prețioase de la bucătarul-șef, astfel încât să obțineți un grătar perfect. De asemenea, vă punem la dispoziție 5 rețete extraordinare de marinade pentru carne, care sunt la îndemâna oricui. Cu aceste marinade orice carne va fi gingașă, gustoasă și suculentă. Acum sunteți pregătiți complet pentru picnic!

Sfaturi pentru prepararea grătarului perfect

1. Ca să obțineți carne suculentă și gingașă, trebuie s-o sărați chiar înainte de coacere.

2. Planificați din timp ieșirile în natură, ca să aveți suficient timp pentru prepararea celei mai bune marinade.

3. Cumpărați carne refrigerată în locul cărnii proaspete, mai ales dacă este carne de vită. Carnea proaspătă la grătar este rigidă.

4. Dacă doriți să preparați carne de porc la grătar, atunci cumpărați ceafă de porc. Această carne se îmbibă perfect cu marinadă și este gingașă și suculentă.

Marinade pentru grătar

1. Marinadă de chefir

Ca să preparați marinada de chefir, trebuie să mărunțiți o ceapă curățată, s-o amestecați cu 10 boabe de piper negru și 1 lingură de hamei-suneli. Încercați să stoarceți bucățelele de ceapă, atunci când le amestecați, ca să lase suc. Apoi frecați 1.5 kg de carne cu amestecul obținut și turnați deasupra 1 l de chefir. Toate bucățile de carne trebuie să fie acoperite cu marinadă. Lăsați carnea la loc răcoros timp de 2 ore. Această marinadă este excelentă pentru carnea de porc și pui.

2. Marinadă de roșii

Amestecați 1.5 kg de carne tăiată cu 0.5 kg de cepe tăiate semi-rondele, 1 kg de roșii tăiate sferturi și 1 linguriță de piper negru măcinat. Marinați carnea timp de 4 ore. Această marinadă este potrivită și pentru pește. La dorință puteți adăuga busuioc în marinadă. Marinarea cărnii nu durează mai mult de o oră.

3. Marinadă de muștar și miere

Amestecați 1 lingură de muștar, 1 lingură de miere, 1 linguriță de piper negru măcinat, o priză de coajă rasă de portocală și 1 linguriță de chimen. Frecați 1.5 kg de carne de porc cu amestecul obținut chiar înainte de prăjire.

4. Marinadă de ceapă

Curățați 700 g de cepe și dați-le prin răzătoarea mică sau mărunțiți-le în blender. Amestecați masa cu 2 lingurițe de piper negru măcinat și frecați 1 kg de carne de porc cu marinada obținută. Lăsați carnea să se marineze timp de 3 ore. Îndepărtați ceapa rămasă de pe carnea de porc înainte de preparare.

5. Marinadă de vin

Curățați 3 cepe și tăiați-le semi-rondele, amestecați-le cu 3 pahare de vin roșu sec, 2 linguri de suc de lămâie, 2 lingurițe de piper negru măcinat și o lingură de zahăr. Turnați amestecul obținut peste 1.5 kg de carne. Această marinată este excelentă pentru carnea de vită și ceafa de porc. Marinați carnea timp de cel puțin 10 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1