7 moduri extraordinare de vopsire a ouălor pascale: fără pensule și abțibilduri!

Vopsitul ouălor de Paști este o tradiție excelentă, care reprezintă un proces foarte interesant. Este atât de minunat, când cel puțin o dată în an lăsați toate problemele și grijile într-o parte și vă acordați puțin timp pentru creativitate în ajunul acestei sărbători luminoase. Această activitate vă apropie mai mult de familie, deoarece este pe placul copiilor.

Mai jos vă prezentam câteva metode de decorare a ouălor pascale, care o să vă ajute să transformați ouăle banale în elemente originale, care îi vor surprinde pe cei din jur. Încercați cu încredere aceste metode simple și accesibile!

Cum să vopsiți frumos ouăle de Paști

1. Ouă vopsite cu efect de marmură

Tăiați mărunt cojile de ceapă. Turnați apă rece peste ouăle crude și treceți-le ude, unul câte unul prin cojile de ceapă. Apoi înfășurați fiecare ou în tifon sau ciorap de nylon. Pregătiți vopseaua. Puteți folosi coloranți alimentari sau diluați o sticlă de verde de briliant într-un pahar cu apă. Puneți ouăle pregătite într-o cratiță cu vopsea, astfel încât să fie acoperite complet. Fierbeți ouăle până vor fi gata.

Apoi spălați ouăle cu apă rece. Îndepărtați tifonul cu coji de ceapă și clătiți ouăle sub un jet de apă rece. Dacă nu veți adăuga coloranți, dar veți fierbe ouăle pur și simplu în apă curată, atunci acestea vor fi vopsite ca în imaginea a 2-a de mai jos.

Mai este încă o metodă de obținere a efectului de marmură. Pentru aceasta veți avea nevoie de ulei. Ca să obțineți acest model interesant trebuie să adăugați ulei în cratița cu vopsea, ca să se formeze steluțe la suprafață.

Puneți ouăle fierte în amestec, astfel încât coaja să fie acoperită cu inelele de ulei: cu cât vor fi mai multe dungi de ulei, cu atât efectul de marmură va fi mai vizibil. Țineți ouăle în vopsea suficient timp și ouăle sunt gata!

2. Vopsitul ouălor cu ajutorul frunzelor

Așezați frunze de plante diferite pe coaja ouălor și înfășurați ouăle cu ciorapi de nylon. Puneți-le în apă cu vopsea și fierbeți-le până vor fi gata. Scoateți ouăle din vopsea, spălați-le cu apă rece și îndepărtați ciorapii și frunzele. Veți obține un imprimeu frumos și clar sub formă de frunze.

3. Ouă vopsite în țesături de mătase

Dacă aveți acasă cravate vechi din mătase, atunci le puteți folosi excelent la decorarea ouălor. Tăiați-le și înfășurați strâns ouăle crude, puneți-le în apă și fierbeți-le până vor fi gata. Când veți îndepărta țesătura, imprimeul va rămâne pe coaja ouălor. Țesătura trebuie să fie neapărat din mătase!

4. Ouă vopsite cu fire de broderie

Durează cam mult, dar este o metodă excelentă de vopsire a ouălor. Trebuie să înfășurați ouăle strâns cu fire de ață: puteți folosi o singură culoare sau puteți crea combinații diferite de culori. Fierbeți ouăle și îndepărtați firele – ouăle colorate de Paști sunt gata.

5. Ouă cu gradient

Fierbeți ouăle și pregătiți vopseaua într-un vas mic. Scufundați ouăle treptat în soluție și țineți-le cât mai adânc. În acest mod veți obține o tranziție lentă de la nuanța întunecată la cea deschisă.

6. Ouă decorate cu dantelă

O metodă foarte simplă de a oferi ouălor colorate un decor rafinat. Înveliți ouăle în dantelă și scufundați-le în vopsea. Apoi spălați-le cu apă rece și scoateți dantela. Aceste ouă vor decora excelent coșul de Paști.

7. Ouă vopsite cu ceară

Vopsiți ouăle într-o culoare de bază gingașă. Lăsați-le să se usuce complet, apoi picurați ceara fierbinte pe coaja ouălor, creând diverse modele. Apoi scufundați ouăle într-o vopsea intensă. După vopsire încălziți un pic ouăle în apă călduță, ca să îndepărtați ceara ușor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1