7 secrete ale papanașilor ideali. Micul dejun care te va duce cu gândul la copilărie!

Papanașii delicioși și aromați sunt perfecți pentru micul dejun. Mulți dintre noi adoră aceste delicii din brânză, doar că nu obțin mereu un rezultat ideal. Deși la prima vedere papanașii par un desert foarte simplu, acesta este destul de capricios.

Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie câteva secrete pentru obținerea unor papanași perfecți. Veți obține niște delicii încântătoare, foarte gustoase și delicate, care vă vor duce cu gândul la copilărie!

SECRETELE PAPANAȘILOR PERFECȚI

1. ALEGEȚI BRÂNZA DE VACI

Dacă doriți să obțineți papanași ideali, atunci trebuie să folosiți doar brânză proaspătă. Este foarte important ca aceasta să fie uscată și să nu fie prea acră. Alegeți brânza moale și densă. Atunci când cumpărați brânza, puteți apăsa ușor pe ambalaj, pe acesta trebuie să rămână o urmă mică. Conținutul de grăsime nu influențează gustul, dar bucătarii experimentați ne recomandă să folosim brânză de 5-9 % grăsime, ca să nu se rupă aluatul în timpul pregătirii.

2. PREGĂTIȚI BRÂNZA

Amestecați brânza în blender sau treceți-o prin sită, ca să obțineți un aluat omogen. Dacă veți pisa brânza cu furculița, nu veți obține rezultatul dorit.

3. RESPECTAȚI PROPORȚIILE

Pentru 500 g de brânză veți avea nevoie de 1-2 ouă. Nu folosiți prea multe ouă sau, dimpotrivă, prea puține, ca să evitați obținerea unor papanași rigizi sau prea moi.

4. INGREDIENTELE USCATE

Pentru prepararea aluatului puteți folosi diverse ingrediente: făină, griș, amidon sau făină de tărâțe în rețetele dietetice. Gospodinele experimentate ne recomandă să folosim grișul, deoarece papanașii obținuți vor fi mai gingași.

5. NU PREPARAȚI PAPANAȘII PREA DULCI

Excesul de zahăr poate compromite papanașii. Dacă în aluat va fi prea mult zahăr, atunci în procesul prăjirii acesta se va transforma în sirop, care va afecta consistența aluatului. Cel mai bine să serviți papanașii cu gem de casă, iar cei sărați cu sosuri.

6. FORMAREA PAPANAȘILOR

Formați papanașii cu mâinile umede, ca să nu se lipească de mâini. Cel mai bine să formați papanașii dintr-o lingură de aluat.

7. PRĂJIREA PAPANAȘILOR

Puteți coace papanașii la cuptor, însă varianta clasică este prăjirea. Trebuie să prăjiți papanașii într-o tigaie încinsă bine cu fundul gros, la foc mic. În timpul prăjirii acoperiți tigaia cu capac.

Țineți cont de aceste sfaturi și veți obține cei mai gustoși papanași din lume.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1