Multor gospodine le place să prepare checuri cu umplutură dulce sau sărată, cu diferite umpluturi, creme sau fructe cu orice ocazie. Deseori acestea nu obțin rezultatul dorit din cauza unor greșeli grave. Echipa noastră vă prezintă 7 reguli de bază de care trebuie să țineți cont atunci când preparați o prăjitură sau un chec.
Acestea sunt universale și utile tuturor gospodinelor. Deși majoritatea par banale, fiecare din noi a comis o greșeală cel puțin o dată în viață. Învățați să preparați prăjiturile corect și îi veți surprinde pe cei dragi cu bucate delicioase!
Secretele preparării unei prăjituri
1. Încălziți cuptorul în prealabil. S-ar părea că oricine cunoaște această regulă simplă, însă sunt multe gospodine care nu știu. În timpul preparării aluatului și umpluturii e foarte simplu să uiți să pornești cuptorul. Dacă acest detaliu vă strică prăjiturile deseori, atunci puneți un memento pe telefon.
2. Nu deschideți cuptorul. Nu trebuie să faceți acest lucru, deoarece chiar și aluatul ideal “se va lăsa”. Veți obține o prăjitură uscată și neapetisantă. Chiar și o încălcare mică a regimului de temperatură poate avea consecințe neplăcute.
3. Bateți ingredientele bine, dar nu mult timp. Credeți că dacă veți bate cu mixerul mult timp, veți obține prăjitură mai pufoasă? Când ați obținut textura corectă, opriți mixerul, în caz contrar aluatul va fi dens și rigid.
4. Păstrați zahărul corect. Aceasta se referă la zahărul brun. Zahărul brun este prezent în multe rețete noi. Dacă se întărește din cauza umidității, atunci textura aluatului va fi stricată. Pentru a evita acest lucru, trebuie să păstrați zahărul într-un vas dens.
5. Nu amestecați ingredientele lichide cu cele uscate. Specialiștii ne recomandă să amestecăm ingredientele uscate într-un bol și cele lichide în alt bol. Acestea trebuie combinate doar la sfârșit.
6. Cumpărați o formă deschisă la culoare. Este atât de important? Bineînțeles! Formele închise se încălzesc mai mult, de aceea prăjitura se arde deseori. Dacă ați cumpărat o formă întunecată nouă, vă recomandăm să reduceți temperatura cu 20 de grade.
7. Nu vă grăbiți să decorați. Trebuie să faceți acest lucru după ce prăjitura se va răci complet. Crema se poate stratifica pe blatul cald, iar glazura nu se va întări.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!